Sabah

Yunus Umut 34 gün sonra AILESINE KAVUŞTU

Asrın felaketine Hatay’da doğduğu hastanede 6 günlükken yakalanan Yunus Umut Tican bebek, anne ve babasına 34 gün sonra kavuştu. Anne Emel Tican oğlunu kucağına aldığında gözyaşları­nı tutamadı

- '+$-$$

Konya’nın Ereğli ilçesinde yaşayan Emel (19) ve Hasan Tican (23) çifti, depremden önce Hatay Antakya’ya akrabaları­nı ziyarete gittikleri­nde, ilk bebekleri Yunus Umut dünyaya geldi. Yunus Umut, Kahramanma­raş merkezli depreme doğduğu Mustafa Kemal Üniversite­si Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kuvözde, anne ve babası ise akrabaları­nın evinde yakalandı. Yunus Umut, depremden sonra Cumhurbaşk­anlığı uçağı ile Ankara’ya sevk edildi.

Deprem sırasında Emel Tican, kaldıkları binadan dışarı çıkmayı başarırken, Hasan Tican ise çöken binanın enkazında kaldı. Hasan Tican, saatler sonra yaralı olarak kurtarıldı. Tican çifti, hastaneye gittikleri­nde ve diğer hastaneler­de yaptıkları aramalarda bebeklerin­i bulamadı. Çift, kayıp başvurusun­da bulundukta­n sonra yapılan araştırmal­ar sonucunda bebeklerin­in Ankara’da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı korumasınd­a olduğunu öğrendi. Saray Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü’ndeki Yunus Umut bebek, DNA testi eşleşmesi de gerçekleşi­nce Ankara’ya gelen anne ve babasına önceki gün teslim edildi.

Baba Hasan Tican, “DNA testini verdim. Allah’a şükür sonuç çıktı. ‘Çocuğun burada’ diye aradılar, ben de geldim teslimi almak için.

Allah’a dua ettim çok, Allah yardımcı oldu, sabrettim. Ben zaten umudumu hiç kesmedim. ‘Oğlum yaşıyor’ diye umudum vardı. Bebeğim 6 günlüktü, şu an tam 40 günlük” dedi. Anne Emel Tican ise çok heyecanlı olduğunu söyleyerek, 34 gün sonunda çocuğunu kucağına aldığında gözyaşları­nı tutamadı.

Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, Yunus Umut’un 13 Şubat’ta Cumhurbaşk­anlığı uçağı ile Ankara’ya getirildiğ­ini ve Etlik Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındığını söyleyerek, “Ayın 23’ünde kuruluşumu­za teslim edildi. Sağlık açısından herhangi bir problemi yok. Biz hastaneden alırken çocuklarım­ızın DNA testi için kan örnekleri alınıyor. Şu anda kurumda kalan çocuklarım­ızın tamamının DNA testleri örnekleri alındı ve hazır” dedi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye