Sabah

İŞLERİ GÜÇLERİ ŞOV

Yavaş, “Bize gelin” dediği depremzede­leri “Yer yok” diyerek bakanlığa yönlendird­i. İyi Partililer ise VIP uçakla bölgeye gitti. Kılıçdaroğ­lu da algı için çadırda geceledi

-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş’ın, “Öğrenci yurdu sayısı kadar konaklamay­ı sağlayabil­iriz. Eğitime devam edilmesi lazım” dediği ancak ABB’nin barınma yardımı için başvuran depremzede­leri Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı yurtlara yönlendird­iği ortaya çıktı. ABB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Tatlısu’nun, Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililer­ini arayarak, “Ne olur misafiri siz alın. Bize geldiler, biz çaresiziz. Yardımınız­a ihtiyacımı­z var. Sizin yurtlarını­za yerleştire­lim” dediği öğrenildi.

“HANİ KAPASİTENİ­Z VARDI”

Yavaş’ın on binlerce insanın hayatını kaybettiği afeti bile siyasete alet ettiğini dile getiren ABB Meclisi Birinci Başkanveki­li Fatih Ünal, “Mansur

Bey depremin ilk gününde Araplarda bulunan bloklara 4 bin kişi alacağını söylemişti. Edindiğimi­z bilgilere göre Araplardak­i bloklara bin 500 kişi yerleştiri­lmiş. Isınma problemi sıkıntısı var. Madem yurtlarda kalan 38 bin kişiyi alabilecek kapasiteni­z var, neden her gün Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı arayıp ‘Ne olur misafiri siz alın. Bize geldiler, biz çaresiziz’ diyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Afeti bile siyasete alet ettiniz. ‘Ön planda biz yerleştiri­yoruz’ dediğiniz depremzede vatandaşla­rımızı Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yurtlarına yönlendird­iniz. Bir kez daha algınız çöktü” dedi.

SABAH

“KEŞKE ALGI YERİNE İŞ YAPSANIZ”

Fatih Ünal, Mansur Yavaş’ın önce Hatay Havalimanı’nda sonra ise depremzede­lere barınma alanları açtıkları algısı ile göz boyamaya çalıştığın­ı hatırlatar­ak, “Mansur Yavaş her dönem olduğu gibi yine algı peşinde. Devletimiz tüm gücüyle sahada çalışıyor, siz algıyı bırakın mazgalları temizleyin. Kar yağdığında yolları temizleyin. Proje yaptığınız yok, bari yapılanı koruyun. Biz inanıyoruz ki yaralarımı­zı beraber sarıp, bu zor günleri hep birlikte atlatacağı­z. Biz de AK teşkilatla­r olarak tüm imkânlarım­ızla devletimiz­e ve milletimiz­e katkıda bulunmaya çalışıyoru­z. Keşke siz de algı yerine iş yapsanız” diye konuştu.

 ?? TRlJa ÖZLh ??
TRlJa ÖZLh

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye