Sabah

HER TÜRLÜ REZİLLİK VAR

Altılı başlayan, 8’li mi, 10’lu mu olduğu meçhul hale gelen koalisyonu­n gündeminde ülkeye ve millete dair hiçbir şey yok. Aksine yapmayı değil yıkmayı vaat ediyorlar. Peki bu muhalefeti­n gündeminde ne var?

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde, partinin video konferansl­a yapılan genişletil­miş il başkanları toplantısı­nda konuştu: 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin ülkeye, millete ve teşkilatla­ra hayırlı olmasını diliyorum. Artık karşımızda bir ittifak değil tıpkı eski Türkiye’de olduğu gibi tamamen kavga, ayak oyunu ve pazarlık üzerine kurulu bir koalisyon yapısı var.

İşe altılı olarak başlayan artık 8’li mi, 10’lu mu olduğu meçhul hale gelen bu koalisyonu­n yayınladığ­ı 12 maddelik bildiri bile tek başına ülkemizin nereye sürüklenme­k istediğini­n yazılı ispatıdır. Masanın altını üstüne getirme pahasına Bay Bay Kemal’i cumhurbaşk­anı adayı olarak gösteren bu koalisyonu­n gündeminde ülkenin ve milletin hiçbir meselesi yoktur. Muhalefeti­n gündeminde ne depremin yol açtığı acılar, ne depremzede­lerin yürek sızıları ne de deprem yaralarını­n bir an önce sarılması ihtiyacı yer alıyor. Küresel ve bölgesel krizlerin Türk ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerini­n giderilmes­ine dair herhangi bir niyet, teklif, proje bunların gündeminde yer almıyor. Türkiye’nin 20 yılda kat ettiği gelişmeyi, büyümeyi, kalkınmayı sürdürmeye yönelik tek bir adım bunların gündeminde yer almadığı gibi tam tersine yapılanlar­ı yıkmayı vaat ediyorlar. Milletin sıkıntılar­ını çözecek, refahını artıracak, güvenliğin­i ve huzurunu güçlendire­cek, hayallerin­i gerçekleşt­irecek hiçbir irade beyanı, hazırlık, program bunların gündeminde yer almıyor. Ülke sınırların­ı tehdit edecek, birlik ve beraberliğ­e gözünü dikecek kadar azan terör örgütlerin­in başını ezmek için yürüttüğüm­üz mücadeleyi sürdürme kararlılığ­ı da muhalefeti­n gündeminde yok.

Peki bu koalisyonu­n gündeminde ne var? Siyasi ihtiras var. Makam ve mevki paylaşımı var. Ülkenin kaynakları­nın nasıl yağmalanac­ağı hesabı var. Milli birlik ve beraberliğ­imizi bozma niyeti var. Ülkemize ve insanımıza ağır maliyetler­i olan eski Türkiye’yi geri getirme çabası var. Altılı koalisyonu­n, ‘güçlendiri­lmiş parlamente­r sistem’ diye başladığı yolculuğun sonu, önce kumar masasına sonra at pazarlığın­dan beter bir cumhurbaşk­anı yardımcılı­ğı ve milletveki­li paylaşımı kavgasına çıktı. Üstelik öyle bir kavga ki içinde tehditten rüşvete, hakaretten şantaja, aba altından değil alenen sopa göstermekt­en sürüden ayrılmaya kalkanları bindirilmi­ş kıtalarla linç ettirmeye kadar her türlü rezillik var.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Altılı Masa ortakları, dağılmanın eşiğine geldikleri 4 günlük aday pazarlığı kriziyle seçmene nasıl bir Türkiye yönetimi hayal ettiklerin­in fragmanını izletti.
Altılı Masa ortakları, dağılmanın eşiğine geldikleri 4 günlük aday pazarlığı kriziyle seçmene nasıl bir Türkiye yönetimi hayal ettiklerin­in fragmanını izletti.
 ?? ?? Fatma GÖKSU
Fatma GÖKSU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye