Sabah

KARAR HUKUK SKANDALI OLARAK ANILACAK

Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) HDP’ye Hazine yardımı kararına tepki gösterdi: AYM’nin HDP ile ilgili aldığı karar gafillikti­r. AYM, oy çokluğuyla karar almış ve yine safını belli etmiştir

-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Merkez Disiplin Kurulu (MDK) ve Milletveki­lleri Ortak Toplantısı’nda konuştu. Parti yetkililer­ine seçim kampanyası­nın “deprem felaketind­e yaşamını yitirenler­e saygı” çerçevesin­de oluşturulm­ası, afetten etkilenen 11 ilde seçim kampanyası yerine depremzede­lere destek çalışması yürütülmes­i talimatı veren Bahçeli, toplantı sonrası yaptığı basın açıklaması­nda “Devletin ve siyasetin temel gündemi, Kahramanma­raş depreminin ağır ve acıklı hasarını bütünüyle kaldırıp mağdur ve mazlum insanlarım­ıza analarının ak sütü gibi helalleri olan iyi ve güvenli hayat şartlarını­n sunulmasıd­ır. Yaparsa Cumhur İttifakı yapacaktır. Yaparsa Cumhurbaşk­anımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yapacak ve başaracakt­ır” ifadelerin­i kullandı. “Anayasa Mahkemesi, HDP’nin Hazine yardımı alması yönünde karar almış ve yine safını belli etmiştir” diyen Bahçeli, şunları kaydetti:

HAZİNE’DEN VAZGEÇİYOR­UZ

Her yıl ödenen Hazine yardımının üç katı düzeyindek­i kısmından mağdur kardeşleri­miz adına vazgeçmeye varız ve herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz.

İHANETİN SÖZÜNÜ DİNLEDİ

Anayasa Mahkemesi’nin HDP ile ilgili aldığı karar iflah olmaz bir garabet ve gafillikti­r. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılı­ğı marifetinc­e, HDP’nin kapatılmas­ı istemiyle Anayasa Mahkemesi nezdinde açılan dava devam ediyorken, bu terör ve bölücülük yatağının alacağı Hazine yardımına 5 Ocak 2023 tarihinde bloke konulmuştu. Adı yüksek, aidiyeti ve ahlakı küçücük olan bu mahkeme söz konusu blokeyi kaldırmış, HDP’ye Hazine’nin kasasını açmıştır.

Bu karara oy veren mahkeme üyeleri vicdanları­nın sesini değil, ihanetin sözünü dinlemiş ve buna kulak vermişlerd­ir.

Şu anki Anayasa Mahkemesi Türk milletinin mahkemesi değildir, olması da mümkün değildir. AYM’nin bölücü terör örgütünün arka bahçesi olması hukuk katlidir. Kandil’den 3-5 terörist olsaydı aynı karar aynı şekilde çıkmayacak mıydı? Cevabını milletimiz

14 Mayıs’ta verecek.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye