Sabah

Kadro zenginliği

-

süre resmi maç oynamamak sıkıntı yaratır. Hazırlık maçlarıyla ritim yakala mak kolay olmaz. Çünkü yüzde yüz motivasyon­un eksik olduğu yerde performans etkilenir. Galatasa ray dün Kasımpaşa karşısında bu duru mun sonuçların­ı yaşadı. Kendi seyirci siyle beraber daha etkili bir oyun, coşku ve pozisyon beklentisi karşılıksı­z kaldı. Bunda elbette Kasımpaşa’nın merkezini kapatıp Galatasara­y’ı kanatlara yönlendir me düşüncesin­in de etkisi var.

Tabii Mertens’in olmaması da Galatasara­y’ın orta alan forvet arasındaki geçişini etkiledi. Mertens dar alanı çok iyi oynayabile­n, kıvrak, çalım yeteneği olan ve gole yakın bir oyuncu. İcardi’nin yanında oyu nun belli bölüm lerinde kendisi ni ikinci santrfor gibi de konum landırabil­i yor. Dün takımda yerini alamaması Galatasara­y’ın oyununu genel anlamda bozdu. Çok daha etkili olma sı beklenen bir Galatasara­y’ın daha geri lerde kaldığını gördük. Her şeye rağmen kadro zenginliği, Galatasara­y’da sıkışan oyunları çözmekte çok etkili oluyor.

Zaniolo ikinci yarı oyuna girdikten kısa bir süre sonra sıkışan oyunun dengesini değiştirdi. Attığı gol çok önemliydi. Getirdiği üç puanın yanında kendisiyle ilgili oluşan beklen tilere de çok çabuk pozitif bir şekilde cevap verdi. Bu gol galibiyeti­n yanın da 14 maçlık bir rekor serisini getir mesi açısından da önemliydi. Oyun, sahada genel beklentile­re çok cevap veremese de skor, alı nan galibiyet, liderliğin devamı ve 14 maçlık galibiyet serisi bunların hepsini geride bırakmak için yeterli.

8zun

;ANIOMO OYUNA HIRDIKTEN SONRA SıKışAN OYUNUN DENHESINI DEğIşTIRDI.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye