Sabah

Hakeme fazla iş düşmedi

.aÎta Lucas Torreira’nın Tirpan’a yaptığı müdahale sonrası gördüğü sarı kart var. Bu kırmızı kart olur muydu, tartışılır

-

Güzel bir maç olacak zannettik ama olmadı. Galatasara­y bıraktığım­ız gibi çıkmadı. Kasım paşa’da da fazla bir şey olmayınca vitaminsiz bir maç oldu. İlk 40 dakika bu maçta hiçbir şey yok. Galatasara­y topla oynuyor görünüyor ama hikâye. Daha sonra zorlana zorlana 2 pozisyon var İcardi ile yakalanan, onlar da aman aman pozisyon değil Galatasara­y lehine.

İkinci yarı, yeni transfer Zaniolo girince biraz kıpırdanma oluyor. Nitekim o arada da bir gol çıkıyor. Golü yedikten sonra Kasımpaşa biraz kımıldıyor. Ama onlar da hücumda vitaminsiz­ler. Galatasara­y geçtiğimiz yıllarda böyle tek farklı önde götürdüğü maç larda gol yiyerek zor pozisyonla­ra düşüyordu. Onun için bu maçta sonlara doğru gol yeme mek için topyekûn mücadele ediyorlar.

Şu bir gerçek; ne kadar iyi antrenman, ne kadar fazla hazırlık maçı yaparsan yap, ger çek karşılaşma­nın sana verdiği maç gücünü ve havasını bulamazsın. Nitekim bu Galatasara­y’da net şekilde göründü. Mertens’in olmaması da Galatasara­y’ın ritmini düşürmüş. Onun için ‘Oyunu yavaşlatıy­or’ diyenler, dünkü maçı bir kez daha izlesinler. Mertens’li Galatasara­y ile Mertens’siz Galatasara­y arasındaki farkı görürler.

Şu da ayrı bir gerçek. Büyük takım küçük takım olayı yavaş yavaş Türkiye’de kapanıyor. Onun için de ‘yarım sıfır’ da önde olsan, bu maçı bitirmeye gayret edeceksin. Çünkü yarım sıfı ra da kazanılan bir üç puan var. Bazı yorumlarda Galatasara­y’ın galibiyet rekoru kıracağı söyleni yordu. Ortaya konan bu futbolda ‘onun da tesiri var’ söylemini kabul etmiyorum.

Hakeme fazla bir iş düşmedi. Sadece ikinci yarının başında Torreira’nın, Tirpan’a yap tığı müdahale sonrası gördüğü bir sarı kart var. Kırmızı olur muydu, tartışmaya açık.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye