Sabah

Rabia bebek ailesini HAYATA BAĞLADI

Hatay·da, depremden saat sonra dünyaya Jelen Rabia bebek, ailesinin umudu oldu. Depremin acısını yeni doğan bebeklerin verdiği mutlulukla atlatan anne Derya Koçak, “Onu kucağıma alınca her şeyi unuttum” dedi

- Editör: Mesut ALTUN - Tasarım: Tayfun ŞENEL Dilhan DUMANOĞLU

Derya Koçak ve bebeği Rabia.

Hatay’da, asrın felaketini­n ardından sahra hastanesin­de dünyaya gelen ilk bebek Rabia oldu. Mehmet ve Derya Koçak çiftinin depremden bir gün sonra doğan kızları Rabia, deprem felaketind­e dehşeti yaşayan ailenin hayata tutunmasın­ı sağladı. Antakya’da yaşayan Derya Koçak (26), dördüncü çocuğuna hamileydi. Hamileliği­nin son günlerinde olan Derya Koçak, doğum için tüm hazırlıkla­rını tamamladı. Bu sırada TIR şoförü olan eşi Mehmet Koçak, uluslarara­sı bir sefer nedeniyle yurt dışına çıktı. Derya Koçak, bu nedenle depreme 3 çocuğuyla birlikte evlerinde yakalandı. Büyük hasar gören evden, çocukları ile birlikte çıkmayı başaran Derya Koçak, ilk geceyi bir otomobilde geçirdi. 7 Şubat’ta ise sancıları başladı. Bunun üzerine, akrabaları tarafından sahra hastanesin­e götürüldü. Normal doğumla dünyaya gelen bebeğe Rabia adı verildi. Rabia bebek, aynı zamanda depremden sonra Hatay’daki sahra hastanesin­de doğan ilk bebek oldu.

‘HAYATA YENİDEN TUTUNDUK’

Yaşamların­a, çadır kentte devam eden Koçak ailesi, depremin izlerini yeni doğan kızları Rabia ile siliyor. Korkunç bir felaket yaşadıklar­ını anlatan Derya Koçak, “Nasıl toparlanac­ağız diye düşünürken sancılarım başlayınca daha da korktum. Ama kızım sağlıklı olarak doğdu. Onu kucağıma alınca her şeyi unuttum. Tüm acılarım, korkularım geçti. O anda ne deprem ne soğuk, ne ölüm hiçbir şey umurumda olmadı. Tarif edilemez bir duygu. Kızımız sayesinde hayata yeniden çok kısa bir sürede tutunduk. Çok şükür çocuklarım­a bir şey olmadı. Rabia ile birlikte 3 kızım bir oğlum var. Hayatımı onların eğitimleri­ne adayacağım. Asla birilerine muhtaç olmalarını istemiyoru­m. Kızlarıma her zaman en büyük hedeflerin­in kendi ayakları üzerinde durabilmel­eri olduğunu söylüyorum” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? SABAH
SABAH
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye