Sabah

CENTCOM’DAN PKK’YA TEFTIŞ

TERÖR DESTEKÇISI ABD’DEN KÜSTAH BIR HAMLE DAHA ABD Genelkurma­y Başkanı Milley’den sonra ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığ­ı (CENTCOM) Komutanı General Kurilla da Suriye’de terör örgütü PKK/YPG kontrolünd­eki bölgeleri ziyaret ederek incelemele­rde bulundu

-

TABD Genelkurma­y Başkanı Mark Milley

ERÖR örgütü PKK/YPG’ye tırlar dolusu silah gönderen ve eğitim desteği vererek teröristle­ri cesaretlen­diren ABD’nin Türkiye ile gerilimi tırmandıra­cak hamleleri sürüyor. Geçtiğimiz hafta, ABD Genelkurma­y Başkanı Orgeneral Mark Milley’in Suriye’de terör örgütü PKK/YPG kontrolünd­eki bölgeleri ziyaret etmesinin ardından ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığ­ı (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla da Suriye’nin kuzeydoğus­una bir ziyaret düzenledi. CENTCOM’dan yapılan açıklamada Kurilla’nın 8 Mart’ta bölgede “ABD birlikleri ve terör örgütü DEAŞ’la mücadele bağlamında kilit rol oynayan yerleri” ziyaret ettiği aktarıldı.

Açıklamada, “Kurilla, ABD’nin ortağı olan ve DEAŞ’a karşı operasyonl­ar düzenleyen (PKK/YPG) SDG’yi de ziyaret etti” ifadesine yer verilirken, Suriye’de SDG adını kullanan terör örgütü PKK/ YPG’lilerin “DEAŞ’a karşı her gün operasyon düzenlediğ­i” iddia edildi. Kurilla’nın Suriye’nin kuzeydoğus­unda SDG adını kullanan terör örgütü PKK/YPG işgalinde bulunan Haseke ilinde DEAŞ’lıların tutulduğu yerleri de ziyaret ettiği belirtilen açıklamada, DEAŞ’lı ailelerin bulunduğu Roj ve Hol Kamplarını da gittiği kaydedildi. Açıklamada, Kurilla’nın “Hol

ABD Merkez Kuvvet ler Komutanlığ­ı Komutanı General Michael Erik Kurilla

Kampı insanların çektiği acıyı açık bir şekilde ortaya koyuyor. Tek çözüm, buradaki kişilerin zamanlı ve başarılı bir şekilde kendi ülkelerine iade edilmesi” ifadelerin­e yer verildi.

ANKARA İZAHAT İSTEDİ

ABD Genelkurma­y Başkanı Orgeneral Milley 4 Mart’ta Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG’nin işgalindek­i bölgeleri ziyaret etmişti. Milley’in Suriye’de sadece ABD askerleri ile görüştüğü iddia edilmişti. Ziyaretin ardından ABD’nin Ankara Büyükelçis­i Jeff Flake Dışişleri Bakanlığın­a çağrılarak Milley’nin ziyaretine ilişkin izahat istenmişti.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye