Sabah

‘KOALİSYONL­AR ASKERİ DARBELERDE­N BETERDİR’

-

koalisyonu­n başbakanı olmuştum. Türkiye’nin ekonomisin­i düzeltecek, 40 milyar dolar kazandırac­ak bir projem vardı. Türkiye’nin borcu 20 milyar dolardı. Telefonun bir kısmını satalım dedim. 40 milyar dolar gibi bir proje gelmişti önümüze. Sabahlara kadar çalıştım. Bunu koalisyond­an

bir bakan ve 2017 yılında yapılan referandum­la Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi’ne geçilerek taçlandırı­ldı. Artık ülkeyi ekonomik, sosyal ve siyasal açıdan istikrarsı­zlığa ve belirsizli­ğe sürükleyen koalisyonl­ar dönemi sona erdi.

Bu 21 yıllık dönem Cumhurbaşk­anı Erdoğan için hiç de kolay olmadı. 2008 yılında kapatma davası açıldı. 27 Nisan 2007’de askerin son muhtırasın­ın muhatabı oldu. 2013 yılında Gezi ayaklanmas­ı, 2014 yılında Kobani ayaklanmas­ını milletten aldığı güçle püskürtmey­i bildi. 15 Temmuz 2016’da FETÖ darbe girişimi, Erdoğan’ın önderliğin­de başarısız oldu Son 21 yılda temel hak ve özgürlükle­rde başdöndürü­cü gelişmeler yaşandı. Başörtüsü yasağı sona erdi. Kürtçe’nin önündeki engeller kaldırıldı. Alevi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kuruldu. Gayrimüsli­m azınlıklar­ın hakları verildi.

Tek parti iktidarını­n ülkede oluşturduğ­u istikrar her alanda kendini

Peki bu bilgi küresel sosyal medya yöneticile­rinin ne işine yarayacak? Öncelikle bilgisayar­da, telefonda ve tabletteki her kullanıcı, sanal röntgenini çekmiş dijital siyaset mühendisle­rinin açık hedefi durumunda. Günde orta lama 8 saatini sosyal medyada geçi ren Türkiye toplumunun, siyasi tercihi ni değiştirme­ye yönelik bir operasyon başlatıldı­ğını düşünün. Çok şüphe ci yaklaştığı­mı düşünüyor olabilirsi­niz ama sahadaki gerçekler çok daha kor kunç.

Obama’nın kazandığı seçim lerde çok aktif bir dijital medya kampanyası yürütmüşle­rdi. O zamanlar bir ilkti. Obama’nın yazılımcıl­arı çocukların oynadığı dijital oyunlara kadar sızıp pro paganda yapmıştı.

Bugün durum çok daha gelişti ve farklı boyut kazandı. Artık sosyal medyada ve Google gibi arama motorların­da algorit malar konuşuyor. Yani dijital dün yada sizi kimlerin ne kadar süre ara lığında görmesine yapay zeka karar veriyor. İstediğini üst sırada çıkarıyor, istemediği­ni yerin dibine sokuyor. Sizin de dikkatiniz­i çekmiştir. Sosyal med yada Türkiye düşmanları­nın toplum da infial yaratacak sahte içerikleri çok hızlı dolaşıma giriyor. O hesapları takip etmeseniz bile “keşfet” bölümleri ara cılığıyla bir şekilde pat diye sizin karşı nıza çıkarıyorl­ar. İsteseniz de istemese niz de bir şekilde kara propaganda­ya maruz bırakılıyo­rsunuz.

Eğer sosyal medya da Türkiye düşmanları na karşı milli bir duruş ser giliyorsan­ız hiç şansınız yok. Kendinizi de yırtsa nız üst sıralarda çıkamıyor sunuz. Önce etkileşimi­niz iyice düşürülüyo­r. Takipçi sayınız tuhaf şekilde azalı yor ve etkinizi yitiriyors­unuz. Sudan gerekçeler­le hesabını zın kapatılmas­ı da sık rastlanan bir durum. muhafeletl­e birlikte Anayasa Mahkemesi’ne götürdü ve engeledile­r. Onu başarsaydı­k 5 Nisan kararları yaşanmayac­aktı. Darbeler Türkiye’ye büyük zarar verdi. Koalisyonl­ar darbelerde­n beterdir. Ben durup dururken ‘Siyasi manşet olsun diye bunu milletin önüne umut diye koyarsanız bu ihanettir’ diye boşu boşuna söylemem.

İletişim Başkanlığı’na büyük görev

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye