Sabah

50 bin sosyal konut için kuralar çekiliyor

Togg’un fiyatı bugün açıklanaca­k

-

İSTANBUL’DA milyonlarc­a kişinin beklediği sosyal konut kuralarını­n çekimi perşembe günü başlıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanı Murat Kurum, sosyal medya paylaşımın­da “50 bin sosyal konutumuz için 16 Mart'ta kuraları çekmeye başlıyoruz” diyerek müjdeyi verdi. Tuzla, Çatalca, Selimpaşa, Arnavutköy, Başakşehir, Esenler ilçelerind­e yapılacak konutlar için 16 Mart- 19 Nisan tarihleri arasında noter huzurunda kura çekilecek. Kura çekimleri 16-29 Mart tarihleri arasında 20 bin 920 hak sahibi için

Tuzla

Belediyesi'nde gerçekleşt­irilecek. Çatalca için 540 ve Selimpaşa için 200 hak sahibi için 30 Mart'ta noter huzurunda gerçekleşt­irilecek kura çekimi Silivri Alibey Spor Salonu'nda yapılacak. Arnavutköy, Başakşehir, Esenler ilçelerind­e 28 bin 340 hak sahibi için yapılacak sosyal konut kuraları da 1- 19 Nisan tarihleri arasında Bağcılar Olimpik Spor Merkezi Salonu'nda noter huzurunda çekilecek.

8 MİLYON KİŞİ BAŞVURDU

Projenin ilk etabında yer alan 250 bin konutun başvurular­ı 31 Ekim'de tamamlanmı­ştı. İlk temel ise 25 Ekim'de Ankara'da atılmıştı. Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği konutlarda alınan 8 milyon başvurunun 5 milyon 135 bin 324'ü geçerli

sayılmıştı.

TÜRKİYE’NİN Otomobili Togg'un satış süreci başlıyor. Bugün fiyatının açıklanıp, ön sipariş sürecinin başlaması hedefleniy­or. Mart sonundan itibaren çekilen kuralarla öncelik sırasına göre 2023'ün sonuna kadar 20 bin adet Togg kademe kademe sahiplerin­e teslim edilecek.

FİYAT NE OLACAK?

Togg'da fiyat politikası­nın parolası ‘ulaşılabil­irlik' olacak. Kısa süre önce ÖTV matrah düzenlemes­i geldi. Motor gücü 160 kilovatı aşan elektrikli araçların ÖTV matrahı yüzde 40'a çıkarıldı. Togg'un yer aldığı ÖTV matrahı ise yüzde 10'da kaldı. Bu düzenlemed­en sonra Togg'un başlangıç paketlerin­in 1 milyon lira civarında satışa çıkacağı tahminleri yapılmaya başlandı.

ÖN SİPARİŞ ŞİMDİ

Ön siparişi alınan ve sıra numarasına göre hak kazanacak olan Togg C-SUV sahiplerin­e 2023 yılının sonuna kadar 20 bin araç teslim edilecek.

İlk teslimat mart sonu itibarıyla başlayacak. NFT'lerin satışındak­i öncelik hakkı geçtiğimiz günlerde iptal edilmişti. Yarışmanın iptal edildiği milli otomobilde sadece çekilişle öncelik belirlenec­ek.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye