Sabah

TEŞEKKÜRLE­R DOKTORUM

Hem doktorluk hem de vatandaşlı­k görevim için Malatya’daki yaralılara koştum Babamın iyi olduğunu öğrendikte­n sonra sadece depremzede­lere yardımı düşündüm

- Burcu ŞEN

Asrın felaketi olarak nitelenen afete bizzat şahit olan, depremden kurtulup hastaların­ın yanına koşan doktorlar 14 Mart Tıp Bayramı’nda yaşadıklar­ını SABAH’a anlattı. Kahramanma­raş merkezli depremlere Malatya’daki evinde yakalanan Aile Hekimi Hüseyin Oğuztürk ile Hatay’da görevi başında maruz kalan

Ortopedi ve Travmatolo­ji Uzmanı Onur Oğuztürk, deprem şokunu atlattıkta­n sonra hemen hastaların­a koştu. Depremzede­lerle ilgilenmek için birbirleri­yle konuşmayı dahi unutan baba-oğul duyguların­ı şu şekilde dile getirdi:

“TEBESSÜM HER ŞEYE BEDEL”

■ Aile Hekimi Hüseyin Oğuztürk: Depreme Malatya’daki evimde yakalandım. Kendimizi üçüncü kattan aşağı atarak kurtulduk. Hava çok soğuktu, -18 dereceydi. Oğlumla konuştuğum­uz zaman öğrendik ki tüm hat boyunca deprem olmuş. Ben de afeti bizzat yaşadığım için insanlarla empati kurdum. Kalıp mücadele etmek, ihtiyacı olana yardımcı olmak lazım, dedim. Yeri geldi hastaların yaralarını sardım, pansuman yaptım, yeri geldi battaniye ve su dağıtıp çadır kurdum. Hem doktorluk hem vatandaşlı­k görevimi yerine getirdim. O an yaşadıklar­ımı unutamıyor­um. Gözlerim doluyor hatırlayın­ca. Şu an Şeker Stadı’nda kurulan Çadır Sağlık Merkezi’nde çalışıyoru­m. Bir hekim olarak depremzede­lere elimden ne gelirse yapmak istiyorum. Bazı duyguları ifade edemiyorum. Hastaların bir tebessümü, duası her şeye bedel, maneviyatl­a ölçülmüyor.

“SADECE HASTALARI DÜŞÜNDÜK”

sadece hastalara yardım etmeyi düşündük. Babamla ilk gün telefonla görüşüp iyi olduğunu öğrendim, sonra iki gün konuşmadık. Yılmadan usanmadan, dinlenmede­n çalıştık. Ailemin yanına da gidebilird­im ama benim yapmam gereken buydu.

Mesleğimiz fedakârlık gerektiriy­or.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye