Sabah

HÜDA PAR’ın HDP’den farkı mı?

- SALİH TU1A

Kiminin elinde dün silah vardır bugün çiçek, kiminin elinde dün çiçek vardır bugün silah. Nasıl ki dünün silahı günün çiçeğini iptal etmez, dünün çiçeği de günün sila hını mazur göstermez.

Dahası, bugün elinde çiçek tuta nı sırf dün silah tuttuğu için mahkûm etmek, çiçek tutmayı teşvik etmez. Tam aksine, dünün üzerinden çiçek tutma nın bedelini ödetir.

Yanlış anlaşılmas­ın; kimse dünün den kaçamaz.

Fakat önemli olan, daha doğru su belirleyic­i olan bugündür, bugünkü tavırdır.

Dünü ile arasına ciddi mesafe koya nı, dününün üzerinden sürgit vurmak mertlik değildir.

Mesela...

H'3 bugün 3KK ile arasına anlamlı bir mesafe koysaydı, “Biz sırtı mızı PKK’ya yaslıyoruz” veya “Başkan Apo’nun heykelleri­ni dikeceğiz, heykel lerini...” sözlerini hatırlatma­nın propa gandadan öte pek anlamı olmazdı.

★★★

Öncelikle bugünü iyi analiz etmek ve yerimizi ona göre tayin etmemiz icap eder.

Nâzım Hikmet’in dediği gibi “2. Kurtuluş Savaşı’ndayız...”

Hem de Mavi Vatan’dan güney sınırlarım­ıza kadar.

Daha önce söylediğim­i yineleyeyi­m: Takke takmakla, sakal bırakmak la, tespih çekmekle “Müslüman” ola mazsın. Aynı şekilde mini etek giy mekle, rakı içmekle, “Atatürkçüy­üm” demekle de sıyrılamaz­sın. 2. Kurtuluş Savaşı’mızın neresindes­in?

Önemli olan bu savaşın neresinde olduğunuzd­ur, dün nerede nasıl durdu ğunuz değil.

CHP ittifakı bugün nerede duruyor peki?

Şayet vatan savunması mevzisin de dursaydı, vatanı kuşatan küresel emperyaliz­m ve taşeronlar­ı FETÖ ile PKK’nın desteğini kazanabili­r miydi?

★★★

Ümit Özdağ ve benzerleri “HÜDA PAR’ın HDP’den farkı ne?” sorusuna gerçekten cevap arıyorsa, her iki par tinin küresel emperyaliz­m karşısında ki duruşuna bakarak aralarında­ki farkı kolaylıkla fehmedebil­ir.

Her şeyden evvel, HÜDA PAR küre sel emperyaliz­min destekledi­ği, “Kara ordumuz” dediği ve binlerce TIR silahla teçhiz ettiği 3KK’ya yaslanmı yor.

Bu bir durum tespitinde­n ibarettir... Yoksa HÜDA PAR’ın çözüm önerile rine karşı çıkabilir, dini temellük etme biçimini beğenmeyeb­ilir, hülasa, hiçbir şekilde sevmeyebil­irsiniz.

Fakat bütün bunlar durum tespiti mesabesind­eki gerçekleri değiştirme­z.

Unutulması­n ki, vatan derdi söz konusu olduğunda gerisi teferruat kalır. Ya “direnişin saflarında” yer alırsın ya da bozguncula­rın. Üçüncü saf olmaz. Bakınız...

Afganistan’da Taliban’ın dini anla yışına, kadınlara uyguladığı korkunç cahili baskılara ve mezhepçi yaklaşımla rına alabildiği­ne karşı çıkabilirs­iniz.

Lakin ABD işgaline direnen Taliban ile ABD uçaklarını­n tekerlekle­rine yapı şan “vatan hainlerini” tefrik etmek zorundasın­ız.

Büyük resmi görmek bunu gerekti rir.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye