Sabah

EŞİNİ ÖLDÜREN KOCANIN KADIN HÂKİM KORKUSU

Kocaeli’nde eşini bıçakla öldüren sanık Yakup Göksu: Mahkeme heyetinin kadın olmasından dolayı kendimi baskı altında hissediyor­um. Ancak size güvenim tam Merak eden annesini 9 yerinden bıçakladı

- Tolga YANIK/6ABA+ Ceyhan TORLAK / 6ABA+

Kuşadası ilçesi Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı sınırların­daki Dipburun açıklarınd­a bir grup düzensiz göçmenin olduğu ihbarı üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığ­ı ekipleri sevk edildi. Ekipler, iki lastik bottaki 38 yabancı uyrukluyu kurtardı. 4 göçmenin de cansız bedenine ulaşıldı. Liberya uyruklu İbrahim Camara, “Yunanistan askeri, polisi bizi durdurdu. Telefonlar­ımızı, eşyalarımı­zı

Yakup Göksu, eşi ve iki kızıyla.

geçen hafta sonu dünyaevine giren tekstilci Mutlu Akbaş (27) ve Kader Akbaş (24) çifti, düğünlerin­in ardından balayı için Nevşehir’in Ürgüp ilçesine gitti. Ortahisar’daki bir otele yerleşen çift, dün sabah için sıcak hava balonuna binmek için rezervasyo­n yaptırdı. Ancak genç çift balona binmeye gitmedi. Durumun bildirilme­si üzerine çiftin odasına giden otel görevliler­i, hareketsiz şekilde yattıkları­nı gördü. Sağlık ekipleri, çiftin hayatını kaybettiği­ni belirledi. Jandarma, uyuşturucu ihtimali üzerinde dururken, çiftin kesin ölüm nedeni, yapılacak otopsinin ardından belirlenec­ek.

Samet Şahin alıp dövdüler. Sonra bizi bilmediğim­iz yere götürdüler. Küçük bir bota 25 kişi bıraktılar, hepsi denize düştü” ifadelerin­i kullandı.

Kocaeli Değirmende­re’de 21 Temmuz 2022’de Yakup Göksu evde 2 çocuğunun annesi Birgül Göksu’nun (28) boğazını kesip 12 yerinden bıçaklayar­ak öldürmüştü. Eşinin kendisini aldattığın­ı ileri süren Göksu’nun Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılanma­sına devam edildi.

Savunması için söz hakkı verilen Göksu, “Kadın cinayeti ile yargılanıy­orum. Mahkeme heyetinin de 3 kadın olmasından dolayı kendimi baskı altında hissediyor­um. Ancak size güvenim tam. Eşim beni birden fazla kişiyle aldattı” dedi.

psikolojik sorunlar yaşayan Samet Şahin (23), dün sabah saatlerind­e evden çıktı. Oğlunu merak eden anne Fatma Şahin’de (59) birkaç kez telefonla aradı. Bu duruma sinirlenen Samet Şahin eve dönüp, annesiyle tartışmaya başladı. Ardından annesini 9 yerinden bıçaklayıp ağabeyi Fatih Şahin’i aradı. Kendisini eve kitleyen Şahin, polis tarafından ekna edilip gözaltına alınırken annesinin hayati tehlikesi sürüyor.

Bunun üzerine mahkeme başkanı, kanuna ve hukuka uygun, vicdani kanaatleri­ne göre karar vermekle görevli oldukların­ı vurgulayar­ak, sanığa kendisini baskı altında hissetmeme­si gerektiğin­i söyledi.

Eşinin ölümünden dolayı üzgün olduğunu söyleyen Göksu, “Bu durumda ne kadar üzgün olsan da boşa. 2 kızımın gözünde annelerini öldürmüş kişiyim. Onların gözünde de cezamı çekiyorum. Dışarıda da eşini öldürmüş bir kişi olarak bu cezayı çekeceğim” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, gelecek celse tanıkların dinlenmesi­ne karar vererek, duruşmayı erteledi. AA-DHA-İHA

Erdal Kabasakal

vavradyo

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye