Sabah

DEV MARKALARLA FIYATTA KAPIŞACAK

16 27 Mart tarihleri arasında ön siparişler­i alınacak olan Togg T10X, 953 bin TL’den başlayan fiyat etiketine sahip olacak. Togg bu fiyatla kendi sınıfının en rekabetçi otomobili oldu

- (GLW|r: Oktay ÖZDABAKOĞL­U Tasarım: 6HoLO KA<A 8Iuk SANDIK

Fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait küresel bir marka ortaya çıkarmak ve mobilite ekosistemi­nin çekirdeğin­i oluşturmak amacıyla kurulan Togg, ilk modeli C-SUV aracını kullanıcıl­arla buluşturma­ya hazırlanıy­or. Togg, ‘T10X’ adını verdiği, kullanıcıy­ı merkeze koyan, akıllı yaşam çözümleriy­le sürekli internetin içinde olan, uzaktan güncellene­bilen akıllı cihazını, iki farklı donanım seviyesi ve iki batarya seçeneğiyl­e ön siparişe sunuyor. Togg T10X, 953 bin TL’den başlayan fiyat etiketine sahip olacak. T10X’in uzun menzilli versiyonun satış fiyatı ise 1 milyon 215 bin TL olarak belirlendi.

EN CAZİP FİYATLA ÇIKTI

Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, daha önce yaptığı açıklamala­rda Togg T10X’in rakiplerin­in içten yanmalı motorlu C-SUV segmentind­eki araçlar olduğunu açıklamışt­ı. Türkiye otomobil pazarında satışa sunulan C-SUV modelleri dikkate alındığınd­a, Togg’un satış fiyatının oldukça rekabetçi olduğu dikkat çekiyor.

Togg’un fiyatların­ın bu denli rekabetçi olmasının en önemli nedeni olarak geçen hafta elektrikli otomobille­rin matrahları­nda yapılan düzenleme sonucu, ÖTV’sinin yüzde 10’da kalması gösteriliy­or.

ÇEKİLİŞLE TESLİMAT YAPILACAK

Türkiye’nin doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazı Togg T10X, çekiliş yöntemiyle belirlenec­ek kullanıcıl­arıyla 2023 boyunca buluşacak. 16-27 Mart tarihleri arasında T10X için togg.com.tr ve Trumore uygulaması üzerinden ön sipariş süreci gerçekleşe­cek. App Store, Google Play ve App Gallery üzerinden kullanıma sunulan Trumore uygulaması­nı indiren veya Togg websitesi üzerinden Tru.ID oluşturan her bir tekil kullanıcı, nakit ya da kredi kartı aracılığıy­la cüzdanları­na aktardıkla­rı 60 bin TL ön ödemeyi yaparak, çekiliş sürecine katılmaya hak kazanacak.

Çekilişe katılan kullanıcıl­ar, ön ödeme öncesi akıllı cihazların­ı modelinden rengine konfigüre edebilecek. 28 Mart’ta noter huzurunda yapılacak dijital çekiliş sistemiyle de ön sipariş sahipleri belirlenec­ek.

Noter huzurunda yapılacak çekilişle, sipariş hakkı kazananlar teslimat önceliğiyl­e birlikte belirlenec­ek. Teslimat tarihi belirlenir­ken seçilen versiyonun yaklaşık teslimat dönemi ile kullanıcın­ın çekiliş sıralaması­ndaki

yeri dikkate alınacak.

 ?? ??
 ?? ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye