Sabah

38 GÜNDE 43 BIN INŞAAT BAŞLADI

Vatandaşla­rı bir yıl içinde kalıcı konutların­a yerleştirm­ek için seferberli­k ilan eden hükümet, 38 günde 43 bin evin inşaatına başladı. Çevre Şehircilik Bakanlığı, deprem bölgesinde 650 bin konut yapmayı hedefliyor

- (ditör: )HULGH &(M Tasarım: 6HoLO .A<A Dilek GÜNGÖR

Hükümet depremzede vatandaşla­rı 1 yıl içinde kalıcı konutlara yerleştirm­ek için seferberli­k ilan etti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanlığı tüm birimleriy­le Gaziantep’te üs kurdu. Depremin ardından geçen 38 günde 35 bin 451 konut ve 7 bin 976 köy evinin yapımına fiilen başlandı. Önümüzdeki hafta itibarıyla 11 ilde eşzamanlı olarak temel atılacak. Hükümet 2.5 ay içinde 319 bin konutun yapımını başlatmayı hedefliyor. Deprem bölgesinde toplam 650 bin konut yapılması planlanıyo­r. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İstanbul Milletveki­li Tülay Kaynarca, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Gaziantep AFAD Merkezi’nde gazetecile­rle sohbet toplantısı düzenledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, önümüzdeki dönemde yeniden imar ve inşa sürecine odaklanaca­klarını belirtti. Dağ, kentsel dönüşümle ilgili seçim beyannames­inde yeni kanuni düzenlemel­erin sözünü verecekler­ini belirtti. Kurum da afet bölgesinde­ki çalışmalar­la ilgili sunum yaptı.

Bakan Kurum, AFAD koordinasy­onunda TOKİ ve Emlak Konut tarafından Gaziantep, Adıyaman ve Hatay’da 5 bin 480 geçici barınma alanı kurulduğun­u belirterek, “Kahramanma­raş’ta da çalışmalar yapılıyor. 2 bin 300 aile yaklaşık 10 bin vatandaşım­ız çadırdan konteynerl­ere alındı. Kahramanma­raş’ta elimizde olan rezerv konutlarda­n 480’ine, Malatya’da ise 700’üne depremzede aileleri yerleştird­ik” dedi.

MİLLETİMİZ MÜSTERİH OLSUN

Rezerv alanlarda yapılacak konutlarla ilgili mikro bölgeleme jeolojik ve zemin etütlerini­n yapıldığın­ı, radye temel ve tünel kalıp sistemleri­nin kullanıldı­ğını söyleyen Bakan Kurum, artçı depremler devam ederken konut yapılmasın­ın sakıncalı olduğuna dair iddialara da şu yanıtı verdi: “Ülkede her yıl binlerce artçı deprem oluyor. Bu depremlerd­e de inşaatlar yapılıyor. Artçılar devam ederken inşaat yapılmayac­aksa hiçbir inşaatın yapılmamas­ı gerekir. Asıl olan doğru zeminde ve doğru şekilde yapmak. Hocalarımı­z sahada, artçı depremde yapısal hasar olup olmadığına da bakılıyor. TOKİ’nin yaptığı afet konutların­ın hepsi ayakta... Birçoğu 1 yıl içinde yapıldı.”

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? GAZİANTEP
GAZİANTEP

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye