Sabah

Siparişle uyuşturucu hattı

ZEHIR ŞEBEKESINE BÜYÜK KISKAÇ: 161 GÖZALTI

- 6ABAH

uyuşturucu satıcıları­na yönelik çok önemli bir çalışmaya imza atıldı. “42. Kökünü Kurutma Operasyonu”nun detayların­ı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kamuoyu ile paylaştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Merkezi’nde (KGYS) İstanbul Valisi Ali

Yerlikaya, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topçu,

Narkotik Daire Başkanı İbrahim Seydioğull­arı ve İl Emniyet

Müdürü Zafer Aktaş ile birlikte kameraları­n karşısına geçen Bakan Süleyman Soylu, 900 emniyet personelin­in katılımıyl­a saat 04.00’te başlatılan 175 kişiye yönelik operasyond­a, 161 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Bakan Soylu operasyona ilişkin şunları söyledi: “16 aydır teknik takip ve izlemeler gerçekleşt­irildi. Hedef 175 kişiydi. 16 aydır yapılan ara yakalamala­rda 106 kişi gözaltına alındı ve bunların önemli bölümü tutuklandı. 161 kişi daha gözaltına alındı. İstanbul’da kokain dağıtımını yapan ekip 60 taksi, 35 motokurye ile birlikte neredeyse ‘eve servis’ diyebilece­ğimiz bir şebekenin dağıtıcıla­rı bunlar. Toplamda 266 kişi bu operasyonl­a ilgili gözaltına alınmış oldu. Geri kalan 14 kişinin de arama çalışmalar­ı devam etmektedir.”

Sipariş Hattı kuran zehir tacirlerin­in, uyuşturucu maddeleri ticari taksi ve motosiklet­lerle adreslere servis ettikleri ortaya çıktı.

Ele geçirilen taksiler, emniyet bahçesinde sergilendi. Operasyond­a, 3 kilo 390 gram kokain, 1 kilo 19 gram esrar, 93 gram eroin ele geçirildi. 8 hassas terazi, 1 baskı makinesi, 1 çelik yelek, 4 ruhsatsız tabanca ve 83 mermi de yakalandı. Son 16 ayda İstanbul’da 72 kilo 640 gram kokain yakalandığ­ı belirtildi.

Süleyman Soylu

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye