Sabah

BİLİMSEL, GÜÇLÜ, HIZLI...

- YILDIRIM/ Mevlüt HASGÜL

Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanı Murat Kurum, K.Maraş merkezli depremlerd­en etkilenen Şanlıurfa’nın Birecik ve Eyyübiye ilçelerind­e kalıcı konutların yapımına başlandığı­nı bildirdi. Kurum, sosyal medya hesabından TOKİ eliyle inşa edilecek kalıcı konut çalışmalar­ına ilişkin video yayımladı. Kurum, paylaşımın­da, “Bilimsel, güçlü ve hızlı... TOKİ ile dirençli şehirlerim­izi bu anlayışla inşa ediyoruz. Bilimden şaşmadan, hızlı hareket ederek, güçlü

adımlarla

Yurtseven sosyal medya mesajında yaşadığı büyük acıyı “Her sabah olduğu gibi bu sabah da ailemin vefatından bir haber, annem babam beni aramış mı diye elim telefonun ekran kili dine gitti. Öyle baktım aramamışla­r, aramıyor lar. Bir daha beni hiçbir zaman aramayacak­larını kabullenme­k istemiyoru­m. İlaydam, komik videolar atmıyor. Onlar yanımda olmadan her şey anlamsız. Sizi geri getiremem meleğim ama size sözüm olsun sizin isim lerinizi yaşatacağı­m” ifadeleriy­le anlattı.

Şanlıurfa Birecik’te de başladık. İlk etapta 897 konut yapılacak. Konut yatay ve yöresel mimariye uygun inşa edilecek” dedi.

verilerine göre, dün 09.47’de merkez üssü Kahramanma­raş’ın Göksun ilçesi olan yeni bir deprem meydana geldi. 7 kilometre derinlikte gerçekleşe­n deprem sırasında kısa süreli panik yaşayan vatandaşla­r, cep telefonlar­ına sarılıp yakınların­a ulaşmaya çalıştı. Sarsıntını­n yoğun hissedildi­ği Karadut Mahallesi sakinlerin­den Mehmet Gözdaş “Çadırdaki sobalar sallandı” dedi. Döndü 4.7’lik depremi yoğun hisseden Karadut’ta 6 Şubat depreminde oluşan yarıklar mahalleyi adeta

ikiye ayırmıştı.

Bolat ise Kahramanma­raş merkezli ilk depremde 45 dakika enkaz altında kaldığını söyleyerek “Bu sabah (dün) depreme lavaboda yüzümü yıkarken yakalandım. Musluktan tuttum, çığlık attım. Komşum beni çıkardı. Çok şiddetliyd­i” dedi. Dün 17.49’da da merkez üssü Kahramanma­raş’ın Çağlayance­rit ilçesi olan 4.9 büyüklüğün­de deprem meydana geldi. 5.3 km derinlikte meydana gelen depremde olumsuz bir durum olmadı. Öte yandan dün saat 19.35’te Akdeniz açıklarınd­a da 5.3 büyüklüğün­de deprem yaşandı. Depremin derinliği 4.22 kilometre olarak ölçüldü.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye