Sabah

Kemal Bey, FETÖ ve PKK’ya neden göz kırpıyor?

- MEHMET BARLA6

CHP /ideri Kılıçdaroğ­lu’nun seçim sürecine girildiğin­de FETÖ ve PKK’yı ürkütmemek için perde arkasından yoğun çaba sarf ede ceğini tahmin ediyordum. Ancak bu kadarını beklemiyor­dum.

Dün Sözcü Gazetesi’ne konuşan Kılıçdaroğ­lu, “FETÖ ve PKK’ya karşı bir yol haritanız var mı?” sorusuna muhatap oluyor. Böyle bir soruya göstermeli­k de olsa devlet ciddi yetinde ve kararlı bir cevap bekliyorsu nuz değil mi? Yanılıyors­unuz.

Kılıçdaroğ­lu, FETÖ ve PKK’nın adını ağzına almıyor. Sözü dönüp dolaştırıp hemen yeraltı suç örgütlerin­e getiriyor. Kısa sürede terörden ve yeral tı suç örgütlerin­den şehirleri, sokakla rı, okulları, meydanları temizleyec­eği ni söylüyor. FETÖ ve PKK ile mücadele konusu da havada kalıyor ve röportaj sona eriyor.

FETÖ konusunda soru çok basit ti Kemal Bey. “FETÖ, müritleri ara cılığıyla askeri darbeye kalkış mış, insanlara kumpas kurmuş, ordu içindeki Atatürkçül­ere ifti ra atmış, vatansever­lerin yıllarca hapishanel­erde çürümesine neden olmuş eli kanlı bir terör örgütü dür” demek bu kadar zor mu?

“PKK terörüyle mücadele ede cek misiniz?” diye soruluyor Sayın Kılıçdaroğ­lu. “PKK, bebek kati li bir terör örgütüdür. En büyük zararı Kürt halkına vermektedi­r. PKK ile mücadelede hiç geri adım atmayacağı­z” demekten neden çeki niyorsunuz? Açık açık söyleyin, çekin meyin. Ama bir yerde siz de haklısınız. Halka gerçekleri nasıl söyleyecek­siniz? “Ben FETÖ’nün ve PKK’nın oyla rına talibim. Bu örgütlerin siya si temsilcile­riyle gizli pazarlıkla­r yapıyorum” derseniz sokağa çıka mazsınız. Hem de cumhurbaşk­anlı ğı adaylığını­zı tebrik eden ve size sami mi taktikler veren PKK elebaşı Mustafa Karasu’ya nezaketsiz­lik yapmış olur sunuz

Maalesef halkın gözünün içine baka baka bu tiyatroya seçim gününe kadar devam edeceksini­z. Halktan gizli yapı lan kirli pazarlıkla­rla seçimlere gidecek siniz. Sokak röportajla­rında, “Tuvalet terliğini koysanız oy vereceğim” diyen trollerini­zle şimdilik mutlu ola bilirsiniz. Ama son sözü yine halk söy leyecek. Bu millet sizi 21 yılda 15 kez şaşırttı. Yine çok şaşıracaks­ınız.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye