Sabah

PARMAĞINI KISALTTILA­R!

Bilginin olmadığı yerde spekülasyo­n çok olur. Ghezzal bir daha eski günlerine dönemeyece­k mi? Futbol hayatı tehlikede mi? Ameliyatta sorun mu yaşandı? İşte kafalardak­i tüm soruların cevapları…

-

Beşiktaş, Sergen Yalçın ile şampiyonlu­k sevinci yaşadığınd­a pandemi nedeniyle yıldızları 5ac hid Ghezzal’ı ekran başında izlemek zorunda kalan siyah-beyazlı taraftarla­r, takımın asist makinesine bu sezon yaşadığı sakatlıkla­r nedeniyle hasret kaldılar. Bilginin olmadığı yerde spekülasyo­n çok olur. Cezayirli yıldız bir daha eski günlerine dönemeyece­k mi? Futbol hayatı tehlikede mi? Ameliyatta sorun mu yaşadı? Sakatlığı kronik mi? Bu sorulara cevap aradım.

30 yaşındaki oyuncunun ayak parmağında yaşadığı sakatlığın hikâyesi geçen sezona dayanıyor. Ayak ikinci parmağı normal den uzun olan Ghezzal’ı sıkın tıya sokan işte tam da bu farklı ayak yapısı. Uzun parmakta eklemlere binen yük ve kapsülün yırtılma tehlikesiy­le yeni sezona giren yıldız oyuncu, 14 Ağustos’ta Alanya maçında sakatlandı. Ameliyat çarey di ama başlayan sezonda Ghezzal bıçak altına yatmak istemedi. 16 Ekim’de Trabzonspo­r maçında sahalara döndü ancak ağrıları yüzünden oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Juventus’taki Pogba örneğini hatırlayal­ım. Fransız yıldız, Dünya Kupası’nda forma giymek istediğind­en geçici çözümlerle tedavi olmaya karar vermiş ve ameliyatı ertelemişt­i. İki ay kaybeden Pogba, sonunda ameliyat oldu, Dünya Kupası’na gidemedi ve çok değil şubat ayında ancak sahalara dönebildi ancak idmansızlı­k yüzünden sorun yaşıyor. Ghezzal da ağustos ayında bıçak altı na yatabilird­i. Cezayirli yıldız, ABD’de ameliyat olduğunda takvimde 10

Kasım yazıyordu.

ABD’de sporcu sağlığı konusunda uzman ve Amerikan futbolunda bu sorunu yaşayan futbolcula­rın operasyonl­arını yapan Prof Dr. Ned Amendola, Ghezzal’ın normalden uzun olan ayak parmağını kısalttı ve kapsülü onardı. Bu operasyon, fonksiyon olarak oyuncuyu zorlayan ve kapsülleri­n yırtılması­na sebep olan parmağın bir daha sorun çıkarmamas­ı amacı taşıyordu.

Ameliyatı ve sonrasında sorun yaşanmadı. Yaşadığı sıkıntı, sezon başında sıkı bir kamp dönemi geçiremede­n sakatlanma­sı ve ameliyat öncesi ve sonrasında 5 aya yakın idman yapmamış olması. Oynama isteği nin yanı na oynama baskısı da eklenince hazır olmayan ada leleri, sıkıntı çıkardı. Başakşehir maçı öncesinde de yaşadığı sakatlık, kasık adalesinde ağrı ve yırtık yok.

TAMAMEN ZAMAN NE GELECEK?

HALE

HAZIR

sezonun oyuncunun kondisyona Tecrübeli dakikalık

90 kalanında zor.

çıkabilmes­i

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye