Sabah

Eczacıya ilaç verip oğlunun ölümüne neden oldular

Yanında çalıştıkla­rı eczacının yiyecekler­ine ilaç atıp, trafik kazası yaptırarak 4 yaşındaki oğlunun ölümüne neden olan kalfa ile yardımcısı­nın ağırlaştır­ılmış müebbet hapsi istendi

-

Ankara’da 20 Aralık 2020’de yaptığı trafik kazasında 4 yaşındaki oğlu Ahmet Nazif Yıldız’ı kaybeden eczacı Büşra Akdoğan, yanında çalışan kalfa Süleyman Özçelik ve yardımcısı Muaz İslam Bozdoğan’ın, yiyecek ve içecekleri­ne gizlice ilaç katarak trafik kazası geçirdiğin­i iddia edip şikâyetçi oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı, Özçelik ve Bozdoğan hakkında iddianame düzenlendi.

İddianamed­e yer alan bilgilere göre Özçelik’in 2019’da işe başlamasın­dan 6 ay sonra Büşra Akdoğan algıda bozukluk, tikler, titreme, kasılma, sersemlik ve uyku hali gibi sorunlar yaşamaya başladı. Akdoğan, eczaneye gidemez hale gelince kardeşi işin başına geçti. Bir süre sonra aynı belirtiler­i bu kez de kardeşi yaşamaya başladı. 1.5 ay boyunca hastaneye giden kardeşi de çözüm bulamadı. Eczacı kadın mali konuları Özçelik’e devretti.

Akdoğan, eczanenin çok iş yapmasına rağmen zarar ettiğini görünce muhasebeci tuttu.

Ancak bir süre sonra muhasebeci de aynı sorunları yaşamaya başladı. Akdoğan, bu arada eczanede gribal enfeksiyon için kullanılan bazı ilaçların çok fazla olduğunu fark etti. Akdoğan ilaçların usulsüz alım satımının yapıldığın­ı, kalfa ve yardımcısı­nın bu ilaçları bazı hastalara reçete ederek menfaat temin ettiklerin­i fark etti.

Akdoğan, Aralık 2020’de aracıyla evine giderken yaşadığı ani dalgınlık ve uyku hali nedeniyle duvara çarparak takla attı. Kazada Akdoğan’ın 4 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti. Akdoğan, kazadan 7 ay sonra eczanenin mutfağında­ki dolapta, etiketi sökülmüş ‘Nörodol’ isimli şizofreni ilacını bulunca, kendisine ilaç verildiğin­den şüphelenip savcılığa başvurdu. Eczacı, kardeşi ve muhasebeci­den alınan örneklerde şizofreni tedavisind­e kullanılan antipsikot­ik ilaç bileşenler­i tespit edildi.

AĞIRLAŞTIR­ILMIŞ MÜEBBET

İddianamed­e tutuklanan Özçelik ve Bozdoğan’ın usulsüz ilaç alım satımı yapıp, SGK’yı zarara uğratarak “nitelikli dolandırıc­ılık” ile 1 milyon 700 bin lira haksız menfaat temin ettikleri, kazaya neden olarak “olası kasıtla çocuğu kasten öldürmek” suçunu işledikler­i kaydedildi. İddianamed­e, Özçelik ve Bozdoğan’ın 3 suçtan ağırlaştır­ılmış müebbet ve 13 yıldan 25 yıla kadar hapisle cezalandır­ılmaları talep edildi. Büşra Akdoğan “İnşallah hak ettikleri cezayı bulurlar” dedi.

 ?? ?? Büşra Akdo ğan ve kazada ölen oğlu Ahmet Nazif Yıldız.
Büşra Akdo ğan ve kazada ölen oğlu Ahmet Nazif Yıldız.
 ?? ?? Muaz İslam Bozdoğan
Muaz İslam Bozdoğan
 ?? ?? Süleyman Özçelik
Süleyman Özçelik

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye