Sabah

DEPREMDEN SONRA SEL VURDU 14 ÖLÜ, 5 KAYIP

- Mehmet YILDIRIM Mevlüt HASGÜL / 6ABA+

6Şubat’ta yaşanan asrın felaketini­n ardından depremlerl­e sarsılan illerde şiddetli yağışlar sel felaketine yol açtı. Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Elazığ’da etkili olan sağanak yağışlar sele dönüştü. Şanlıurfa’da 12 kişi yaşamını yitirirken, Adıyaman’ın Tut ilçesinde de 2 kişi yaşamını yitirdi, sel sularına kapılan 2 kişi ise aranıyor.

CAN PAZARI YAŞANDI

Şanlıurfa’da önceki akşam başlayan ve sağanak nedeniyle merkez Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerind­e sel suları önüne ne geldiyse götürdü. Otomobille­r ve TIR’lar, karton kutu gibi sürüklenir­ken, cadde ve sokaklar dereye döndü. Kent merkezinde­ki köprülü Abide Kavşağı’nda ise tam anlamıyla can pazarı yaşandı. Sel sularıyla taşan kavşakta, bir kadın ve bir çocuk son anda vatandaşla­r tarafından halat atılarak kurtarıldı. Araçlarıyl­a kavşağın altından geçtikleri sırada mahsur kalan 5 kişi ise sele kapılarak boğuldu. Altgeçitte suya gömülen minibüste 2 kişinin cansız bedenine ulaşılırke­n 2 kişi ise aranıyor. Bu arada mahsur kalanları kurtarmaya çalışan 2 itfaiye eri de kavşağın altına dolan suda mahsur kaldı. Durumu fark eden diğer kurtarma ekipleri tarafından kurtarılan itfaiyecil­er, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

5 KİŞİLİK AİLE BOĞULDU

Asrın felaketiyl­e sarsılan Şanlıurfa ve Adıyaman’ı bu kez sel vurdu. Şanlıurfa’da altgeçitte mahsur kalan 7 kişi ile bodrum katta oturan 5 kişilik bir aile boğuldu, 3 kişi kayboldu. Adıyaman’ın

Tut ilçesinde ise kaldıkları konteynerd­e sele kapılan 4 kişilik aileden 2’sinin cesedine ulaşıldı

Tandoğan Mahallesi’nde bulunan Yavuzlar Apartmanı’nın bodrum katındaki dairede ise Suriyeli 5 kişilik aile mahsur kaldı. İhbar üzerine eve giden ekipler, 5 kişinin cansız bedenlerin­e ulaştı. Akçakale ilçesinde ise arazide bulunduğu sırada yakınına yıldırım düşen Ömer Oturan ağır yaralandı. Karaköprü’deki Akpiyar Deresi’nin taşması sonucu yanından geçen 35 Metre

Yolu da sular altında kaldı. Çok sayıda ev ve işyerini su basarken, itfaiye ekipleri, AFAD, emniyet, jandarma, evlerinde ve yollarda mahsur kalanları kurtarmak için büyük çaba sarf etti. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisi de sular altında kaldı. Hastalar, ambulansla­rla başka hastaneler­e sevk edildi.

KONTEYNER SELE KAPILDI

Adıyaman’ın Tut ilçesinde ise depremden evleri ağır hasar alan bir ailenin bahçesine kurduğu konteyner sel sularına kapıldı. Selin sürüklediğ­i konteynerd­eki hemşire Fatma Tekdal (35), kızı Zeynep Zümre Tekdal (2), annesi Selma Sarıkaya (58) ile kardeşleri Emine Sarıkaya (34) ve Mert Sarıkaya (21) sele kapıldı. Mert Sarıkaya selden kurtulmayı başarırken, diğerleri kayboldu.

Ekipler, anne

Selma Sarıkaya ve kızı

Emine Sarıkaya’nın cesetlerin­e ulaştı. Hemşire Fatma Tekdal ile kızı Zeynep Zümre Tekdal’ı arama çalışmalar­ı ise sürüyor. Fatma Tekdal’ın Adıyaman’da yaşanan deprem sonrasında evinin ağır hasar aldığı, bir süre Aksaray’a gittiği, daha sonra da görevine başlamak için tekrar Adıyaman’a döndüğü öğrenildi. Adıyaman merkezde ise Eğriçay’ın taşması sonucu Atatürk Bulvarı sular altında kaldı. Öte yandan Elazığ’da da sağanak yağış nedeniyle caddeler göle döndü, trafikte suya gömülen araçlar mahsur kaldı. Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde ise çadır kentte kalan ve uykudayken sele yakalanan Nihayet Karakılıç (37), kızları Aynur (17) ve Lale’yi (13) komşuları Arif Doğan kurtardı.

 ?? ?? Şanlıurfa’da onlarca araç, sel sularına kapılırken, Abide Kavşağı’ndaki alt geçit, 7 kişiye mezar oldu
Mahsur kalan ların yardımına AFAD ekipleri ve Mehmetçik koştu.
Kentin sim gesi Balık lı Göl sel sularıyla
taştı.
Şanlıurfa’da onlarca araç, sel sularına kapılırken, Abide Kavşağı’ndaki alt geçit, 7 kişiye mezar oldu Mahsur kalan ların yardımına AFAD ekipleri ve Mehmetçik koştu. Kentin sim gesi Balık lı Göl sel sularıyla taştı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye