Sabah

REKORTMEN!

LEIPZIG MAçıNDA 5 KEZ AğLARı SARSAN NORVEçLI FUTBOLCU, 30 GOL BARAJıNı EN HıZLı AşAN, EN GENç ISIM OLARAK NISTELROOY VE MBAPPE’YI TARIHE GöMDü. 1 SEZONDA 39 DEFA FILELERI BULARAK 94 YıLDıR GEçILEMEYE­N JOHNSON’ı GERIDE BıRAKTı

- BİR GÖRÜŞ Uğur ±&. VHVS DFN!TBCBI DPN US

Özel yetiştiril­di

Şampiyonla­r Ligi son 16 turunda Manchester City'nin, Leipzig'i 7-0 yendiği maçta müthiş bir performans­a imza atan Erling Haaland, oyunda kaldığı 63 dakikada rekorları altüst etti. Genç yaşında futbol tarihine adını altın harflerle kazıyan Norveçli santrforun bu sezon yaptıkları şöyle:

LEİPZİG ağlarını 5 kez sarsan Haaland, Luiz Adriano ve Lionel Messi'nin bir Şampiyonla­r Ligi maçında 5 gol atan futbolcu rekoruna ortak oldu.

Ligi'nde toplamda 33 gole ulaşarak, 30 gol barajını en hızlı (25 maç) aşan en genç isim (22 yaş 236 gün) unvanını aldı. Maç sayısı rekoru Ruud Van Nistelrooy'a (34), en genç yaş Kylian Mbappe'ye (22 yaş 352 gün) aitti.

HAALAND GELDIğINDE

GUARDIOLA’NıN SANTRFORSU­Z OYUNUNA

UYUM SAğLAYAMAY­ACAğı FIKRI DE VARDı. Gerçek olan ise bir bilgisayar oyununda modern futbolun santrforun­u meydana getirecek tüm değerleri, alt alta dizseniz karşınıza ancak Haaland çıkar. BABASıNıN FUTBOLCU OLMASı, BUGüNLER IçIN öZEL PROGRAMLAR­LA YETIşTIRIL­MESI, DOğRU KARIYER YöNETIMI, KARşıMıZA BIR ŞAMPIYONLA­R LIGI MAçıNDA 5 GOL ATAN 3. OYUNCUYU çıKARDı. Guardiola’nın rekor kırmasına müsaade etmeden oyundan alması da bir garip karar. MESSI VE RONALDO DEVRI SONRASı MBAPPE-HAALAND REKABETINI IZLIYORUZ, IZLEMEYE DEVAM EDECEğIZ. FRANSıZ FORVET, ŞAMPIYONLA­R LIGI’NDE 30 GOLE 22 YAş 352 GüNDE ULAşTı. HAALAND ONU DA SOLLADı, 30. GOLü ATTığıNDA 22 YAş 236

GüNLüKTü.

ŞAMPİYONLA­R

2022/23'te toplamda 39 kez ağları havalandır­arak, 1928-1929'da bir sezonda en çok gol atan futbolcu olan Manchester City'nin efsanesi Tommy Johnson'ı (38) da geçip 94 yıllık rekoru tarihe gömdü.

PREMİER Lig ve Şampiyonla­r Ligi'ndeki ilk maçında gol atma başarısı gösteren Manchester City'nin tek ismi konumunda bulunuyor. BU sezon City ile Sevilla'nın 2, eski takımı Dortmund'un 1 kez ağlarını sarsarak, Şampiyonla­r Lig'nde üç ayrı takımla (Salzburg, Dortmund, M. City) bir karşılaşma­da birden fazla gol atan tek futbolcu olarak kayıtlara geçti.

MANCHESTER City'de resmi maçlardaki 6 5. hat-trick'ine imza attı ve 2016/17'den (Harry Kane-Tottenham) beri bunu yapan ilk Premier Lig oyuncusu oldu.

PREMİER Lig'de ilk 7 karşılaşma­da filelere 11 gol bırakarak, Mick Quinn'in

(Newcastle United) rekorunu kırarak en iyi başlangıç yapan oyuncu oldu. PREMİER Lig'de en hızlı 3 hattrick'e imza atan oyuncu rekorunun eski sahibi Michael Owen, bu dereceye 48 maçta ulaşırken, Haaland 8 müsabakada aynı başarıyı yakaladı. İNGİLTERE Premier Lig'de peş peşe 8 maçta gol atarak Kun Aguero'nun unvanını aldı. 22 yaşındaki santrfor, Premier Lig tarihinde üst üste 4 deplasmand­a gol atan oyuncu rekorunun ilk ve tek sahibi.

perdaha önce

borç+$$/$1' yiyecekler­e

yerel Her gün 6 formansını söylemişti. aldı

olduğunu kalori lu ve 6 bin “İnsanlar

yiyen yıldız, yemek öğün Norveçli ama ben

kaydeden yemiyorlar ğını karaci

karaciğer Kalp ve kalp ve

tüketiyoru­m. fosfor, bakır bunları demir, çok

vitamini, açısından ğer; B

magnezyum ve demişti.

zengin”

KARİYERİND­E

100 gol barajına, çıktığı 146. karşılaşma ulaşan Norveçli yıldız, bu alanda açık ara önde bulunuyor.

yiyor 6 öğün Günde

alıyor 6 bin kalori

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye