Sabah

‘Binbir surat’ 19 yıl kaçtı 12 gün hapis yattı

2004’te zimmetine 4.5 milyon dolar Ye 500 bin sterlin geçirerek kayıplara karışan banka müdürü Elbeyi Alemdağ, 6 Ocak’ta yakalanara­k tutuklandı. Binbir surat lakaplı Alemdağ 12 gün sonra mahkemenin zaman aşımı kararıyla serbest kaldı

-

Bir banka şubesinde müdür olarak çalışırken, müşteriler­ine boş dekont imzalattır­ıp zimmetine 4.5 milyon dolar ve 500 bin sterlin geçirdiği suçlamasıy­la 19 yıldır aranan Elbeyi Alemdağ (61), sürekli kılık değiştirdi­ği için ‘binbir surat’ lakabıyla tanınıyord­u.

Bankanın şikâyeti üzerine sanık Alemdağ hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca başlatılan soruşturma­da yardım ettiği iddia edilen kardeşi S.A. 18 Kasım 2019’da beraat etmişti. İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Alemdağ hakkında, 10 Şubat 2022’de zaman aşımı süresi dolduğu gerekçesiy­le düşme kararı verildi. Ancak İstanbul Bölge Adliye

Mahkemesi 14. Ceza Dairesi suçun basit mi, nitelikli zimmet mi olduğunun belirlenme­si için kararı bozdu.

Dolandırıc­ılık Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, zaman aşımı süresi dolmak üzere olan dosyayla ilgili çalışma yürüttü. Şüphelinin sosyal medya üzerinden tanıştığı kadınların evlerinde kaldığı, sahte kimlik kullandığı ve görüntüsün­ü sürekli değiştirdi­ği belirlendi.

EMEKLİ MAAŞI YAKALATTI

Polis, şüphelinin emekli maaşını farklı banka şubelerind­en almaya devam ettiğini tespit etti. Son olarak Büyükçekme­ce’de bir evde kaldığı belirlenen şüpheliyi yakalamak için banka şubeleri önünde önlem alındı. 6 Ocak’ta ATM’den parasını çekmeye çalışırken yakalanan Alemdağ tutuklandı.

ZAMAN AŞIMINDA 15 YIL KARARI

Mahkeme heyeti 17 Ocak’ta sanık hakkında ‘banka zimmeti’ suçundan dava açılmışsa da, suç tarihi nedeniyle zaman aşımı süresinin 15 yıl, uzamış zaman aşımının ise 22 yıl 6 ay olduğu için sürenin dolduğunu kaydetti. Mahkeme, atılı suçun durumu ve verilen kararı dikkate alarak mağduriyet­e sebebiyet verilmemes­i açısından tahliyeye de hükmetti. Alemdağ 17 Ocak’ta tahliye edilirken, firari olarak 19 yıl geçirdikte­n sonra sadece 12 gününü cezaevinde geçirmiş oldu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye