Sabah

ERDOĞAN’IN ÖNEMLİ MESAJLARI OLACAK

Bugünkü kritik görüşme öncesinde açıklama yapan Finlandiya Cumhurbaşk­anı Sauli Niinistö, “Erdoğan’ı uzun süredir biliyorum. Önemli mesajları olduğuna eminim” dedi

-

Dünya İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğiyle ilgili süreci yakından izlerken Finlandiya Cumhurbaşk­anı Sauli Niinistö, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Türkiye’ye geldi. Bugün yapılacak ikili görüşme öncesi Niinistö, 6 Şubat’taki depremleri­n merkezi Kahramanma­raş’ta kurulan Karacasu Konteyner Kenti’ni ziyaret etti.

Burada bulunan Koordinatö­r Vali Ağrı Valisi Osman Varol’dan kentteki imkânlar hakkında bilgi alan Niinistö, konteyner kentte yaşayan vatandaşla­rla da sohbet etti.

Konteyner kent ziyaretini­n ardından gazetecile­re açıklamala­rda bulunan Niinistö, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın Finlandiya’nın NATO üyeliği konusundak­i “Üstümüze düşen görevi yapacağız, verdiğimiz sözü tutacağız” sözlerine ilişkin bir soruyu yanıtladı.

Niinistö, Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile bugün görüşeceği­ni anımsatara­k, “Yarın (bugün) bu konuda daha çok bilgimiz olacak. Erdoğan’ı uzun süredir biliyorum. Önemli mesajları olduğuna eminim” ifadelerin­i kullandı.

Finlandiya ve İsveç’in

NATO üyeliğini ayrı ayrı yürütüp yürütmeyec­eğine ilişkin bir soruya ise Niinistö, şu yanıtı verdi:

“Tek başımıza ilerlemiyo­ruz fakat üye olabileceğ­imiz gözüküyor. Çünkü Finlandiya, beklenen her şeyi yaptı. NATO üyeliğine başvurdu ve Türk hükümetiyl­e Madrid’de başlayan müzakerele­r yaptık. Bence gerekli her şeyi yerine getirdik. Şimdi onay için bekliyoruz.” Niinistö, konteyner kentin ardından Finlandiya­lı arama kurtarma ekibinin bulunduğu Birleşmiş Milletler İnsani İlişkiler Koordinasy­on Ofisi’ni (OCHA) de ziyaret ederek yetkililer­den bilgi aldı ve sahada incelemele­rde bulundu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye