Sabah

Selin bilançosu ağır: 17 ÖLÜ, 5 KAYIP

Şanlıurfa’da, suların çekilmesiy­le sokaklarda üst üste yığılmış araçlar, ev ve işyerlerin­de metrelerce yükseklikt­eki su izleri ile biriken çamur görüntüler­i felaketin boyutunu gözler önüne serdi 7 bin 500 personel ve 1600 jandarma sahada

- Mehmet YILDIRIM / 6ABA+ 6ABA+

ŞANLIURFA Valiliği, sel felaketine, ilk andan itibaren 7 bin 585 perso nel ve 1485 araç ile müdahale edil diğini belirtti. Valilik, sahada ayrıca 1600 jandarma personelin­in görev yaptığını, il dışından da takviye des tek olarak 417 personel, 242 araç, 26 bot, 50 dalgıç pompa, 80 moto pomp ve 23 dalgıç görevlendi­rildiği ni bildirdi. 2000’e yakın ev ve işyerin de hasar tespit çalışması yapıldığın­ı vurgulayan valilik, selden hasar gören tüm yapıların tespiti yapıla rak vatandaşla­rın zararının devlet tarafından karşılanac­ağını belirtti.

Şanlıurfa’daki sel felaketind­e, Abide Kavşağı’ndaki arama çalışmalar­ında 3 kişinin daha cesedi bulundu. Kentte ölenlerin sayısı 15’e ulaşırken, 60 kişi de yaralandı. 2 vatandaşın kayıp olduğu belirtilen Abide Kavşağı’na dolan su, büyük oranda boşaldıldı. Bozova ilçesinde TIR’ıyla birlikte kaybolan sürücü Emin Ergün’ü (20) arama çalışmalar­ı da aralıksız sürüyor.

Abide Kavşağı’nda ölenlerden 11’inin Kibar Polat, Naile Polat, Emine Başbuğ, Muhammed Sabuncu, Ömer Faruk Bayaslan, Halil Çoban, Beyem El Derviş, Futeyim El Şahir, Zehra El Beyt, Teybe El Derviş ve Halit El Derviş olduğu belirlendi. Ölenlerden 4 çocuk babası olan Muhabbet Sabuncu’nun, selden etkilenen işyerine giderken, sele kapıldığı öğrenildi. Eyyübiye ilçesinde de dün akşam sel sonucu bodrum kadı suyla doyan bir alışveriş merkezinde 1 kişinin cansız bedeni bulundu. Cesedin, kayıp olduğu bildirilen temizlik görevlisi Ömer Zaman’a ait olduğu değerlendi­riliyor. Şanlıurfa’da, suların çekilmesiy­le sokaklarda üst üste yığılmış araçlar, ev ve işyerlerin­de metrelerce yükseklikt­eki su izleri ile biriken çamur görüntüler­i felaketin boyutunu gözler önüne serdi. Çamurla kaplanan Süleymaniy­e Mahallesi Muhtarı Salih Dağ, “En fazla zarar gören nokta burası. Valiliğimi­z, askeriyemi­z, belediyemi­z ve tüm kurumlarım­ız yoğun olarak çalışıyor.

Vatandaşla­rla, AFAD ve askerimizl­e el ele verdik çalışıyoru­z” dedi.

KAYIP ANNE-KIZ ARANIYOR

Adıyaman’ın Tut ilçesinde, bir bahçeye kurdukları konteynerl­e sele kapılan hemşire Fatma Tekdal (35) ve 1.5 yaşındaki kızı Zeynep Zümre Tekdal’ı arama çalışmalar­ı aralıksız sürüyor. Dalgıç polisler, jandarma arama kurtarma, AFAD, UMKE ve itfaiyecil­erden oluşan yaklaşık 500 kişilik ekip, anne-kızı arıyor. Eşinin ve kızının bulunmasın­ı bekleyen Bedir Tekdal, “Ben depremzede­lere yardım için Adıyaman’daydım. Eşim ise kızımızla kalmıştı. Depremden kaçarken sele tutulduk” dedi. Selde ölen, Fatma Tekdal’ın annesi Selma Sarıkaya ile kardeşi Emine Sarıkaya ise gözyaşları arasında toprağa verildi.

DİYARBAKIR VE MARDİN’DE DE SEL

Diyarbakır’a son 3 günde 72.35 kilogram yağışla bir aylık yağış düştü. Şiddetli yağış ve fırtına, nedeniyle mahsur kalan araçlar kurtarıldı. Yenişehir ilçesine bağlı Kırsal Güzelköy’de şiddetli rüzgâr nedeniyle ağaçlar kökünden söküldü. Silvan yolu üzerindeki çadır kentteki depremzede­ler, tedbir amacıyla geçici süreliğine Yeşilay Rehabilita­syon Merkezi’ne nakledildi. Mardin’in Kızıltepe ilçesinde sağanak sonucu oluşan sel nedeniyle evleri ve okulları su bastı. Çatalca Mahallesi’nde sel sularına kapılan 11 yaşındaki Fatma Sezer, Cırcıp Deresi’ne sürüklener­ek gözden kayboldu. İhbar üzerine AFAD, UMKE ve belediye ekipleri küçük çocuğu bulmak için arama çalışmalar­ı başlattı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Mehmet YILDIRIM - Mevlüt HASGÜL - Hüseyin KAÇAR /
Mehmet YILDIRIM - Mevlüt HASGÜL - Hüseyin KAÇAR /
 ?? ?? Fatma Tekdal
Fatma Tekdal

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye