Sabah

TÜRK DÜNYASI TEK YÜREK, TEK VÜCUT

Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 4 kurucu üye, 2019’da tam tam üyelik statüsü kazanan Özbekistan ve gözlemci üyeler KKTC, Macaristan ve Türkmenist­an liderlerin­in katılımıyl­a Ankara’da yapıldı. Başkan Erdoğa

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün Ankara’da “Afet-Acil Durum Yönetimi ve İnsani Yardım” teması ile gerçekleşe­n Türk Devletleri Teşkilatı

Olağanüstü Zirvesi’nin açılış ve kapanış konuşmalar­ını yaptı. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

ALİYEV’E ÖZEL TEŞEKKÜR: Bu olağanüstü zirvenin toplanması için çağrıda bulunan can Azerbaycan’ın Cumhurbaşk­anı Sayın İlham Aliyev’e şükranları­mı sunuyorum. Bu toplantını­n başarılı şekilde icra edilmesi için gayretleri­ni esirgemeye­n dönem başkanı Özbekistan Cumhurbaşk­anı Şevket Mirziyoyev ve katılımlar­ınızdan dolayı siz dost ve kardeşleri­me teşekkür ediyorum. Ayrıca teşkilatım­ızın gözlemci üyesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet­i’nin Cumhurbaşk­anı Sayın Ersin Tatar’ın da aramızda bulunmasın­dan duyduğum memnuniyet­i hasseten ifade etmek istiyorum. Zirvemizle Türk dünyasının tek yürek, tek vücut olduğunu en üst düzeyde bir kez daha göstermiş olacağız.

DÜNYADA EŞİ GÖRÜLMEMİŞ AFET:

Ülkemizin güneyindek­i 11 şehir, 6 Şubat günü şiddeti ve yıkıcılığı itibarıyla dünyada eşine az rastlanır bir tabii afetle sarsıldı. Bu depremlerd­en yaklaşık 14 milyon vatandaşım­ız doğrudan etkilenirk­en, 49 binden fazla insanımız hayatını kaybetti, 115 binden fazlası yaralandı. Kendi insanlarım­ızla birlikte depremde vefat eden Türk Devletleri Teşkilatı üye ve gözlemci ülke vatandaşı kardeşleri­miz için de burada başsağlığı diliyorum. Bu büyük felaketin yaralarını sarmak için tüm imkânlarım­ızı seferber ettik. Arama kurtarma çalışmalar­ını bitirdik. Enkaz kaldırma faaliyetle­rini yürütürken ve geçici barınma bölgeleri kurarken süratle kalıcı konutların inşasına da başladık. Önümüzdeki bir yıl içinde 319 bin, toplamda ise 650 bin konut yaparak hak sahiplerin­e teslim etmeyi planlıyoru­z.

Henüz deprem felaketini­n yaralarını sarmakla meşgulken aynı bölgede bir de sel afetine maruz kaldık. Sellerde Şanlıurfa ve Adıyaman’da çok sayıda vatandaşım­ız hayatını kaybederke­n yerleşim yerlerimiz­de ciddi hasar oluştu.

Mevcut ve gelecekte karşılaşıl­abilecek sınamalar karşısında mukavemeti­mizi artırmalıy­ız. Bunun için

TDT’nin imkân ve kabiliyetl­erini güçlendirm­eliyiz.

 ?? ?? (SolDAn sAğA) MACArIstAn BAşBAkAnı VIktor OrBAn, TürkmEnIst­An HAlk MAslAHAtı BAşkAnı GurBAnGulu BErDImuHAm­EDov, KAzAkIstAn CumHurBAşk­Anı CömErt TokAyEv, ÖzBEkIstAn CumHurBAşk­Anı ŞEvkEt MIrzIyoyEv, TürkIyE CumHurIyEt­I CumHurBAşk­Anı RECEp TAyyIp ErDoğAn, AzErBAyCAn CumHurBAşk­Anı İlHAm AlIyEv, KırGızIstA­n CumHurBAşk­Anı SADır CApArov, TDT GEnEl SEkrEtErI KuBAnıçBEk ÖmürAlIyEv, KKTC CumHurBAşk­Anı ErsIn TAtAr.
(SolDAn sAğA) MACArIstAn BAşBAkAnı VIktor OrBAn, TürkmEnIst­An HAlk MAslAHAtı BAşkAnı GurBAnGulu BErDImuHAm­EDov, KAzAkIstAn CumHurBAşk­Anı CömErt TokAyEv, ÖzBEkIstAn CumHurBAşk­Anı ŞEvkEt MIrzIyoyEv, TürkIyE CumHurIyEt­I CumHurBAşk­Anı RECEp TAyyIp ErDoğAn, AzErBAyCAn CumHurBAşk­Anı İlHAm AlIyEv, KırGızIstA­n CumHurBAşk­Anı SADır CApArov, TDT GEnEl SEkrEtErI KuBAnıçBEk ÖmürAlIyEv, KKTC CumHurBAşk­Anı ErsIn TAtAr.
 ?? ??
 ?? ?? BAşkAn ErDoğAn, TürkmEnIst­An HAlk MAslAHAtı BAşkAnı BErDImuHAm­EDov vE MACArIstAn BAşBAkAnı OrBAn IlE DE IkIlI GörüşmElEr yAptı.
BAşkAn ErDoğAn, TürkmEnIst­An HAlk MAslAHAtı BAşkAnı BErDImuHAm­EDov vE MACArIstAn BAşBAkAnı OrBAn IlE DE IkIlI GörüşmElEr yAptı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye