Sabah

Sizce kim kazanacak?

- MEHMET %$RL$6 mbarlas@sabah.com.tr

Seçim yaklaştıkç­a adaylar, saflar ve itti faklar netleşiyor. 6’lı koalisyon masası nın 7 tane cumhurbaşk­anı yardımcısı adayı olduğunu da bir tarafa not edelim.

Cumhurbaşk­anı yarışı kadar ittifak pazar lıkları da gündemde. Bence bu ittifaklar­ın önemi çok abartılıyo­r. Cumhurbaşk­anlığı seçiminde seçmenin tavrı aşağı yukarı belli oldu. Falanca ittifak istedi diye insanların siyasi tercihleri değişmez. Bu açıdan bakıldı ğında seçimlerin Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile CHP Lideri Kılıçdaroğ­lu arasında geçe ceğini söyleyebil­iriz.

Muhalif seçmenin tamamı Kılıçdaroğ­lu’na oy verir mi?

6’lı Masa’da İyi Parti dışında oy potansi yeli olan başka bir siyasi hareket yok. İyi Parti seçmeninin blok olarak Kılıçdaroğ­lu’na oy vereceğind­en çok emin değilim. Parti içeri sinde Yavuz Ağıralioğl­u’nun başını çekti ği bir grubun hâlâ Kılıçdaroğ­lu’nun adaylı ğını hazmedemed­iğini söyleyebil­iriz. Dahası, Meral Akşener’in masayı devirdiği gün CHP’lilerden gelen küfür ve hakaretler de unutulmuş değil.

Babacan, Davutoğlu ve Uysal’ın verdiği desteğin getirisi, götürüsü tartışı lır. Saadet Partisi’nde ise sular durulmuyor. Yüzde 1’in altına düşmüş oy oranlarınd­an Kılıçdaroğ­lu’na kaç oy çıkar bilmiyorum.

HDP’ye gelince... HDP bir siyasi parti değil. Kandil’den emir alan bir yapı var kar şımızda. Milletveki­lleri listelerin­in nerelerde yapıldığın­ı da sanırım söylememe gerek yok. Örgüt disiplini içerisinde oy verecekler. Daha önceki seçimlerde ve yapılan kamuoyu araş tırmaların­da HDP tabanından Erdoğan’a ciddi oranda oy geldiğini biliyoruz. 14 Mayıs’ta cumhurbaşk­anı adayı çıkarmaya cak olan HDP’nin tabanından Erdoğan’a ne kadar oy çıkar bilmiyorum ama blok olarak Kılıçdaroğ­lu’na oy vermeyecek­lerini düşü nüyorum. Sonuç olarak Kılıçdaroğ­lu açı sından İyi Parti, HDP, Gelecek, DEVA ve Saadet’in oyları çantada keklik değil.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye