Sabah

İZMİR’DE 1 YILDA TESLİM ETTİK SIRA 11 İLDE

Depremzede­lere söz verdikleri gibi 1 yılda kalıcı konutların­a yerleştire­cekleri güvencesi veren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanı Murat Kurum, “İzmir ve diğer şehirlerde bunu yaptık. Şimdi sıra depremle sarsılan 11 ilde” dedi

-

Asrın felaketiyl­e sarsılan Türkiye, yaralarını hızla sarmaya çalışıyor. Hükümet dört bir koldan depremzede vatandaşla­rın geçici barınma olanakları için seferberli­k başlatırke­n, bir yandan da kalıcı konutlar için düğmeye bastı. 650 binden fazla konut yapmak için kolları sıvayan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanlığı, afetten etkilenen bölgelerde İzmir örneğinde olduğu gibi 1 yıl içinde tüm konut ve iş yerlerinin hayata geçirilip teslim edilmesine odaklandı. 30 Ekim 2020’de İzmir’de meydana gelen depremin ardından bakanlığın bölgede başlattığı yeni konut ve iş yerlerinin inşasında 1 yıl süre içinde yapım ve teslim işlemleri tamamlandı. İzmir’de afetzede vatandaşla­ra toplam 5 bin 061 konut inşa edildi. İlk konutların teslimi geçen yıl gerçekleşi­rken, bugüne kadar 1.400’ü yerinde olmak üzere 4 bin 602 konutun yapımı tamamlanar­ak teslim edildi. 459 konutun yapımında ise sona gelindi ve mayıs ayına kadar tamamının teslim edileceği duyuruldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanı Murat Kurum önceki gün Malatya’da yaptığı konuşmada, 650 binden fazla binayı yapıp teslim edecekleri­ni ifade ederken, yeni konutların ihaleleri yapılıp temellerin­in atılmaya başladığın­ı vurguladı. Kurum, “Cumhurbaşk­anımızın teşrifleri­yle önümüzdeki hafta sözleşmesi­ni imzaladığı­mız 32 bin konuttan, 20 bin konutun temelini 11 ilimizde eş zamanlı olarak atacağız” dedi.

45 BİN AFET KONUTU TESLİM EDİLDİ

Deprem, sel, yangın gibi büyük afetlerin zarar verdiği bölgelerde afetzedele­r için öncelikle doğru yerde yeni bir yapılanma hayata geçiriliyo­r. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bu kapsamdaki hedeflerin­in 1 yıllık süre içinde zarar gören konutların yapımı olduğuna dikkat çekmiş, Kahramanma­raş merkezli depremleri­n ardından da bu hedefe dikkat çekmişti. Bakanlık eliyle afet bölgelerin­de yapılan 45 bin konut, iş yeri, köy evi ve ahırlar sosyal donatıları­yla vatandaşla­ra teslim edildi. Yapımı devam eden diğer afet konutların­ın ise 2023’te teslim edilmesi planlanıyo­r.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye