Sabah

BIZE IKINCI BIR TRAVMA YAŞATTILAR

Eskişehir’de başörtülü olduğu için okula kaydı yapılmayan T.N.İ.’nin ailesi SABAH’a konuştu: Deprem sonrası bize ikinci bir tavma yaşattılar

-

Hatay Antakya’da asrın felaketine yakalanıp ağır hasar binalarınd­an sağ çıkan ve Eskişehir’de yeni bir hayat kurmaya çalışırken 9. sınıf öğrencisi kız çocukların­ın naklini yaptırmak istedikler­i Özel Çağdaş Okulları’nın müdürü İsmail Samur’dan “Bu okulda hiç başörtülü öğrenci yok, burada zorlanırsı­n” yanıtı alan aile, SABAH’a konuştu.

Ailenin şikâyeti üzerine CHP’li Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in başkanlığı­nı yaptığı vakfa bağlı Özel Çağdaş Okulları hakkında Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı idari soruşturma­nın ardından Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın suç duyurusuyl­a Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca depremzede öğrencinin başörtülü olması gerekçe gösteriler­ek okula kaydının yapılmamas­ı ile ilgili soruşturma başlatıldı.

‘ÖNCE ANLAYAMADI­K’

T.N.İ.’nin ağabey M.İ.; ablası, yeğenleri dahil birçok yakınını kaybettikl­erini belirterek; yeniden normal bir hayata dönmek için Eskişehir’e geldikleri­ni anlattı. Ağabey M.İ., Antakya’da Kız İmam Hatip Lisesi’nde okuyan kardeşini, Özel Çağdaş Okullarına nakil yaptırmak için okul müdürü ile görüştükle­rini aktardı. Okul müdürünün önce şaka yaptığını düşündükle­rini söyleyen M.İ., “Ciddi olabileceğ­ini düşünmedik. Biz önce üniformada­n bahsediyor sandık. Sonra baktık ki ciddi ciddi başörtüsün­e dil uzatıyor, kıyafetine laf ediyordu. Daha fazla polemiğe girmeden oradan ayrıldık” dedi.

‘BİR TRAVMA DAHA YAŞADI’

M.İ., “Birçok kaybımız var. Acı ve tatsız bir durum. Kız kardeşim çok kötü bir durum ile karşı karşıya kaldı. Psikolojik sorun yaşıyor. Depremin şokunu atlatamadı. Acımızı yaşayıp yaralarımı­zı sarmaya geldik. Çocuklar, depremin şokunu atlatıp okula gitsin, geri kalanlarla bir şekilde yaşamaya

EK çalışacağı­z diye geldik ama bu zihniyet bu dönemde hâlâ nasıl sürüyor anlamış

Cumhurbaşk­anlığı Strateji ve değiliz” diye konuştu.

Bütçe Başkanlığı, 11 ili etkileyen depremleri­n maliyetini hesapladı Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından depremzede öğrencinin başörtülü olması gerekçe gösteriler­ek okula kaydının yapılmamas­ı ile ilgili soruşturma başlatıldı­ğı öğrenildi.

Öte yandan mağdur edilen öğrenci T.N.İ., yaşananlar­ın ardından Eskişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne kaydedildi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? BİLİMSEL
&XPDUWHVL ÜYLE LİYOR ‘KARDEŞLERI­M’ MUTLU MESUT
SPOR’DA ?? LİGDE 14 maçtır kazanan lider Galatasara­y, deplasmand­a Konyaspor’a mağlup oldu. Rashica ile öne geçen Aslan, Soner ve Oğulcan’ın
golleriyle yıkıldı.
BİLİMSEL &XPDUWHVL ÜYLE LİYOR ‘KARDEŞLERI­M’ MUTLU MESUT SPOR’DA LİGDE 14 maçtır kazanan lider Galatasara­y, deplasmand­a Konyaspor’a mağlup oldu. Rashica ile öne geçen Aslan, Soner ve Oğulcan’ın golleriyle yıkıldı.
 ?? Ömer ÇETİN
SABAH ??
Ömer ÇETİN SABAH
 ?? ?? İcardi rakip kaleye 2’si isabetli
7 şut gönderse de gol atamadı.
İcardi rakip kaleye 2’si isabetli 7 şut gönderse de gol atamadı.
 ?? ?? Ali Yalçın
Ali Yalçın
 ?? ?? A
N CI LDI
A N CI LDI

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye