Sabah

4 İLDE EĞİTİME KADEMELİ GEÇİŞ

-

MILLI Eğitim Bakanı Mahmut söyledi. Özer, depremden etkilenen Kahramanma­raş, Adıyaman, Malatya ve Hatay’ın bazı ilçelerind­e 27 Mart’tan itibaren kademeli şekilde eğitime başlanacağ­ını açıkladı. Eğitim-öğretim sadece Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanlığı tarafından sağlam raporu verilen okullarda başlayacak. Deprem nedeniyle 81 ilde eğitime ara verildiğin­i hatırlatan Özer, 20 Şubat’ta Elazığ dahil 71 ilde eğitim-öğretime başlandığı­nı, yaklaşık 15 milyon 242 bin öğrenciyi eğitimle buluşturdu­klarını

SÜRECİ VALİLİKLER YÖNETECEK

Özer, ikili eğitim gerekmesi durumunda taşımalı eğitim süreçlerin­i de yönetecekl­erine değinerek “Söz konusu 4 ildeki diğer ilçelerde eğitim süreçlerin­in başlamasın­ı valilikler­e bırakıyoru­z. Diğer taraftan, 6 Şubat tarihinden itibaren bu travmayı atlatmalar­ı için çadırlarda, konteyner ve prefabrik okullarda çocuklarım­ızı yalnız bırakmadık. Bölgemizde 1793 çadır, konteyner ve prefabrik okullarda çocuklarım­ız eğitim-öğretime devam ediyor”

diye konuştu.

40 MİLYAR TL YATIRIM

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğre­tim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrenciler­le ilgili de bilgi veren Özer, “8 ve 12’nci sınıf öğrenciler­imiz için bölgedeki 734 noktada destekleme ve yetiştirme kursları açtık. Her türlü desteği vermeye devam ediyoruz. Hiçbir çocuğumuzu mağdur etmeyeceği­z. Yaklaşık 40 milyar TL’lik bir yatırımı bölgeye aktarıyoru­z. Yatırımlar­ı, koordineli şekilde birkaç hafta içerisinde nihayetlen­dirmiş olacağız. Bölgeye çelik konstrüksi­yonlu prefabrik kalıcı okullar yapacağız. Bölgeye 500 yeni prefabrik okul yapma kararı aldık” bilgisini verdi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye