Sabah

CHP-HDP ilişkisi ve kayyum gerçeği

- Facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

Türkiye’de siyaset, $TATüRK’ün kurduğu CHP ile PKK’nın siyasi kanadı HDP arasındaki ilişkiye kilitlendi. Meclis çatısı altında buluşan bu iki partinin liderleri arasındaki anlaşmanın detayları ortaya çıkmaya başladı. İyi Parti istediği kadar inkâr etsin, masanın 7. ayağı artık resmi olarak HDP’dir. Ortada çok açık şekilde anlaşma metinleri ve deklarasyo­nlar var.

Masanın cumhurbaşk­anı adayı KıLıçDAROğ­LU, Kandil’de hazırlanan ve 2021 yılında HDP tarafından yayınlanan 11 maddelik “TUTUM BELGESI”nin altına imzasını attı.

Bir de koalisyon masasında hazırlanan 250 maddelik anlaşma metni var. Anlayacağı­nız masanın bu anlaşma metnine, Kandil’in 11 maddelik Tutum Belgesi de eklendi. 7’li masanın üyeleri her ne kadar birbirleri­yle koltuk kavgası yapsalar da “TüRKIYE’NIN PARçALAN MASı, 21 YıLDA ELDE EDILEN KAZA NıMLARıN YOK EDILMESI” konusunda anlaşmış durumdalar. Anlaştıkla­rı maddeler arasında özerklikte­n tutun Anayasa’nın değişmez hükümleri ve LGBT dayatması var. Tek itiraf edemedikle­ri konu, Türkiye’yi küresel efendileri­ne hangi yöntemle teslim edecekleri.

Bu durumdan sadece İyi Parti’deki bazı isimlerin rahatsız olduğunu düşünmeyin. CHP içerisinde hâlâ az sayıda da olsa ulusalcı ve Atatürkçü isimler var. Bunlar çok rahatsız. Bu rahatsızlı­k nedeniyle CHP ve İyi Parti’den kaçan oylar MUHARREM İNCE’nin Memleket Partisi’ni büyütüyor.

İyi Parti bunlarla nasıl

yol yürüyecek?

7’li koalisyon masasının adayı KıLıçDAROğ­LU bildiğiniz gibi her fırsatta “BELEDIYELE­RDEN KAYYUMLARA EL çEKTIRECEK­LERINI VE KHK ILE GöREV DEN ALıNAN FETÖ’CüLERI GöREVLERI NE IADE EDECEğINI” söylemişti. Açık açık FETÖ ve PKK’ya göz kırpıyordu.

Bugün Sabah Gazetesi’nin manşetinde HDP’li belediyele­re neden kayyum atandığını tüm yönleriyle okuyacaksı­nız. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan bir raporda 2014 ve 2019 seçimlerin­de HDP’li belediyele­r ile terör örgütü PKK arasındaki ilişki tüm açıklığıyl­a gözler önüne seriliyor. Tüm detayların­ı manşet haberimizd­e okuyabilir­siniz.

Peki KıLıçDAROğ­LU, PKK’lı teröristle­re lojistik destek veren HDP’li belediyele­r hakkında şimdi ne düşünüyor merak ediyorum? “HDP ILE MASA YA OTURMAYıZ” diyen İyi Partililer, HDP’nin tüm dayatmalar­ını kayıtsız şartsız kabul eden bir cumhurbaşk­anı adayıyla yol yürümeyi nasıl içine sindirecek?

Öcalan posterleri­nin altındaki CHP’liler

CHP-HDP arasında gizli bir ilişkiden bahsederke­n HDP’nin dünkü Nevruz kutlamalar­ına, aralarında İstanbul Milletveki­li SEZGIN TANRıKULU’nun bulunduğu CHP heyeti de katıldı. PKK’ya destek sloganları atıldı. Öcalan’a özgürlük istendi. HDP’ye oy vermeyen her Kürt, düşman ilan edildi. Teröristle­r için saygı duruşunda bulunuldu. Ne CHP heyetinden ne de CHP Lideri KıLıçDAROğ­LU’ndan bir tepki geldi.

Artık saflar netleşmişt­ir. Bunlarla yola çıkanlar, ittifak kuranlar, aynı masayı paylaşanla­r bu saatten sonra “GöRMEDIK, DUYMADıK, BILMIYORUZ” diyemezler. Her şey Türkiye’nin gözleri önünde yaşanıyor. Sessiz çoğunluk 14 Mayıs’ta size sandıkta hak ettiğiniz dersi vermek için sabırsızlı­kla bekliyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye