Sabah

CIA, PKK ve HDP’nin kirli seçim ittifakı...

- BERCAN bercan.tutar@sabah.com.tr

‘Hegemonik ölüm döşe ği’ndeki Batı dünya sı 14 Mayıs seçimleri ni bir kader günü olarak görüyor. Ne var ki seçim öncesi Başkan Erdoğan’a yönelik başlatılan organize şeytanlaşt­ırma ve saldı rı projeleri kendi ülkelerind­e bile artık pek müşteri bulamıyor.

Bazı militan kesimler dışın da kimse her seçimden zafer le çıkan Erdoğan’a atılan iftirala ra kanmıyor. Bu yüzden Batı’nın Erdoğan’ı hedef alan kirli söylemi dünya tarafından da pek inandırı cı bulunmuyor.

Nitekim korona salgınında zordaki ülkelere yönelik başlattığı yardım seferberli­ği, Ukrayna savaşındak­i barış ve istikra rı önceleyen diplomasi hamleleri ve birçok ülkeyi açlıktan kur taran gıda krizindeki tarihi misyonuyla Erdoğan, Batı’nın ona biçmek istediği çarpıtılmı­ş imajı tuzla buz etti.

Şimdi aralarında Batılıları­n da bulunduğu birçok ülke lideri Sayın Erdoğan’ı bu üstün perfor mansından dolayı Nobel Barış Ödülü’ne aday gösteriyor.

★★★

Bütün tuzakları bozması ve halkının desteğini hep arkasın da görmesi nedeniyle seçim le Erdoğan’ı deviremeye­cekleri ni gören ABD güdümündek­i emperyal merkez ve ülkemizdek­i taşeronlar­ının ilk organize projesi Mayıs 2013’teki Gezi kal kışmasıydı.

Ardından ABD’nin talimatla rıyla harekete geçen terör örgü tü FETÖ’nün 17-25 Aralık kumpasları geldi. Peşi sıra PKK/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütleri üzerinden ortak saldırı ya geçtiler.

Bundan da istediğini elde edemeyen ABD son çare olarak 15 Temmuz 2016’da doğru dan işgal ve darbeye girişti.

Fakat Türk halkının destan sı direnişiyl­e tarihi bir hezimete uğrayan ABD ve taşeronlar­ı bu tarihten sonra yeni bir strateji izle meye başladı.

‘Uzun Adam’ Erdoğan’ı devirmeye yönelik CIA destekli Yumuşak Darbe Mühendisli­ği projesi kapsa mında ‘Long Game/Uzun Oyun’ stratejisi devreye girdi.

Artık darbe yapma, iç karışık lık çıkarma veya Türkiye’yi bölge sel çatışmalar­la teh dit etme strateji si gibi ‘hard power’ seçenekler­i tükenen ABD, bu maliyet li ve başarısız politika lar yerine seçimleri ve sandığı hedefleyen Yumuşak Darbe Mühendisli­ği projesine ağırlık verme kararı aldı.

Bu çerçevede FETÖ, PKK/ YPG, HDP, CHP, İyi Parti, DEVA ve Gelecek Partisi gibi düşman kardeşler bütün ide olojik farklılıkl­arını bir kenara bırakıp CIA’nın talimatlar­ı gere ği Erdoğan karşıtı blokta bir araya getirildi.

★★★

Ancak bu çabanın da işe yaramayaca­ğı görülüyor. Çünkü küresel ekonomik kriz, kur saldırı ları ve asrın depreminin yol açtı ğı devasa sarsıntıya rağmen hal kın Erdoğan’a olan bağlılığın­ın devam etmesi emperyal merkeze hafakanlar yaşatıyor.

14 Mayıs seçimleri öncesinde paniğe kapılan CIA, CENTCOM Komutanı ve ABD Genelkurma­y Başkanı’nı Suriye’deki terör böl gelerine gönderdi.

Amerikalı askeri komutanla rın terör örgütü PKK/YPG unsur larına yaptığı resmi ziyaretler, aslında hem muhalifler­e hem de 6’lı Masa’ya verecekler­i des tek karşılığın­da PKK ve HDP’ye birer moral motivasyon, siyasi rüşvet ve ikna çabası olarak okunmalı.

Eğer Türkiye’de işler düzgün gitseydi ve 6’lı Masa ile yandaşı HDP’nin seçimleri kazanacağı­n dan endişe edilmeseyd­i bu ziya retlere ihtiyaç da duyulmayac­aktı.

Hâsılı kelam, Meral Akşener hangi sopa ve havuç yöntemleri­y le ikna edildiyse PKK/HDP çevreleri de bu ziyaretler­le benzer şekilde hizaya sokuluyor.

Zira Erdoğan’ın kazanma sı halinde PKK/YPG ile bu terör örgütlerin­i birer aparat olarak kul lanan ABD’nin Suriye’deki varlığının da sonu gelecek. Bu yakıcı gerçeği artık yakından his sediyorlar.

Yaklaşan kıyameti gören CIA, can havliyle yeniden terör kar tına sarıldı. Fakat artık ne yap salar da korkunun ecele fayda sı olmayacak. Milletimiz­in iradesi bütün kirli tezgâhları yine darma dağın edecektir. İşte bu yüzden 14 Mayıs sadece Türkiye için değil dünya için de bir milat ve kader günü olacaktır.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye