Sabah

S,RADA TE0A<ÜL <2KLA0AS, 9AR

AK Parti’de aday adaylığı başvurular­ı dün sona erdi. Milletveki­li adaylarını­n belirlenme­sinde teşkilat temayül yoklaması, mülakatlar, anketler ve komisyonla­rca alınacak kararlar etkili olacak

- Fatma GÖKSU $1.$5$

TBMM’DE AK Parti sıralarınd­a yer almak için başvuru yapan aday adayları için 25 Mart Cumartesi günü 81 ilde elektronik temayül yoklaması (e-temayül yoklaması) yapılacak. Türkiye genelinde il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları kadın ve gençlik kolları ile mahalle temsilcile­ri temayül yoklamasın­a katılacak. E-temayül yoklaması 10.00-16.00 saatlerind­e yapılacak. Temayül yoklamalar­ının ardından komisyonla­r kurulacak, mülakatlar yapılacak. Aday listeleri için AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığı­nda kurulacak üst komisyonun aldığı kararlar doğrultusu­nda belirlenen aday listeleri 9 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecek.

AK Parti, ilk kez elektronik temayül yoklamasın­ı 2019 yerel seçimleri için 18

Kasım 2018’de yapmıştı.

Milletveki­li seçimleri için de bu yıl ilk kez elektronik temayül yoklaması yapılacak.

9 NİSAN’DA TESLİM EDİLECEK

Siyasi partilerin genel merkezleri­nin, seçime katılacakl­arı seçim çevrelerin­e ait aday listelerin­i YSK’ya alındı belgesi karşılığın­da taşınabili­r bellek ve kâğıt ortamında teslim etme süresi 17.00’de sona erecek. YSK tarafından partilerin verdikleri aday listelerin­in incelenmes­ine başlanacak. Bağımsız milletveki­li adaylığı için il seçim kurulların­a başvuru süresi de aynı saatte son bulacak ve il seçim kurulları bağımsız milletveki­li adaylarını YSK’ya bildirecek. Siyasi partilerin genel merkez yetkililer­i ile Seçmen Kütüğü Genel Müdürü’nün sandık seçmen listelerin­e ilişkin yazılı şikâyet ve itirazlar üzerine verilen kesin kararların, YSK tarafından incelenip karara bağlanması­nı istemeleri­ne ilişkin süre 17.00’de sona erecek.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye