Sabah

6h5'h5h/(%é/é5 <(5/é .217(<1(5 9( 35()$%5é. <$3,/$5 (.2120é<( .$70$ '(ç(5 6$ç/,<25

-

AFET anlarında sunduğu hızlı ve ekonomik çözümlerle ön plana çıkan konteyner ve prefabrik yapıların önemi her geçen gün daha çok anlaşılmak­ta. Afetlere karşı dayanıklıl­ığıyla da ön plana çıkan bu yapılar ekonomide sürdürüleb­ilirliğe de katkı sağlıyor.

KONTEYNER VE PRE)$%RêK Y$P, NE'êR"

Konteynerl­er ve prefabrik yapılar parçalar halinde üretilip fabrikada montajı yapılan ve tamamlanmı­ş olarak kurulumunu­n gerçekleşt­irildiği modüler yapılardır.

$V$NT$J VE 'E=$V$NT$J/$R, NE/ER'êR"

Uygun ısı ve yalıtımı yapılan bu yapılar her mevsimde kullanım imkanı vermekte. Bu yapıların çevreye duyarlı olması da bir başka avantaj sunmakta. Prefabrik evler suya dayanıklı ve yanmaz yapıda olan malzemeler kullanılar­ak yapılır.

Temiz su tesisatı banyo ve tuvalet dahil olmak üzere kişilere “ev” konforu sunan konteyner evler, gündelik ev ihtiyaçlar­ını karşılamak­ta. 80 kiloya kadar kar ağırlığını taşıyabile­n bu yapılar, rüzgara karşı da dayanıklıd­ır.

Diğer taraftan yağmur ve fırtınada kullanılan malzemeye göre değişmekle beraber gürültü sıkıntısı yaşanabili­r. Ses geçirgenli­ği de başka bir problemi barındırma­ktadır. Yan oda sizin odaya dahil gibi hissedebil­irsiniz bu yapılarda. Yapıların duvarların­ın inceliği nedeniyle televizyon, dolap vb. ağır malzemeler­i duvarlar taşıyamaz.

Konteyner ve prefabrik yapılar afet anlarında afetzedele­rin geçici barınmalar­ı için büyük önem arz ediyor. Kısa süreli barınma sorununu ortadan kaldırması­yla ön plana çıkan bu yapılar, sürdürüleb­ilir faaliyetle­rle her geçen gün daha da gelişirken hızlı çözümler sunuyor, maliyet avantajı sağlıyor.

Yüzde 100 geri dönüştürül­ebilir malzemeler­in kullanıldı­ğı bu yapılar ekonomide sürdürüleb­ilir kalkınmayı da destekliyo­r. Dayanıklıl­ığıyla hava koşulların­a karşı da insanları koruyan bu yapılar, güvenli bir barınma imkanı sunuyor.

YER/ê hRhN/ER EKONO0êYE K$T0$ 'EèER 6$è/,YOR

Modüler birimler halinde inşa edilen bu yapılar, esnek tasarım imkanlarıy­la da ön plana çıkıyor. Çelik kullanılar­ak inşa edilen konteyner, prefabrik yapılar doğal afetlere karşı da betonarme yapılara göre daha dayanıklı.

Ülkemizde altından fay hattı geçmeyen şehrin olmadığı göz önüne alınırsa depremlere karşı prefabrik yapıların önemi bir kez daha anlaşılmış oluyor. Yalıtım malzemeler­iyle donatılan bir konteyner, prefabrik evin ısı problemi de anında çözülmüş oluyor.

Ülkemizde de her geçen gün artan yerli üretimle büyüyen ve gelişen bir sektör haline gelen konteyner, prefabrik ev sektörü ülkemize katma değer sağlamaya devam ediyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye