Sabah

GÜLE GÜLE OTURUN

Rasim Kır ve eşi Feride ile üç çocukları garajdan bozma tek göz odada yaşıyordu. Ne elektrik ne su vardı. İki hayırsever ellerinden tuttu. Artık onların da sıcak bir yuvası, güzel bir evi var

-

Zonguldak Devrek’e bağlı Çorak köyünde garajdan çevrilen tek göz odada kalan, mutfak ve tuvalet ihtiyaçlar­ını ise dışarıdaki bölmelerde gideren Kır ailesinin içinde bulunduğu zorluğa şahit olan hayırsever Çetin Saraçoğlu ve Aytekin Bükrü, yardım için harekete geçti. Yüzde 91 görme engelli baba Rasim ve eşi Feride Kır ile 3 çocuğun insani şartlarda yaşaması için “Bir Tuğla da Sen Koy” adı altında kampanya başlatan ikili, ilçedeki yakınların­ı, esnafı ve yurt dışındaki arkadaşlar­ını iyilik hareketine dahil etti. Kır ailesi, yardımseve­rlerin bağışlarıy­la iki yıl önce yapımına başlanan ve yaklaşık iki ay önce tamamlanan 120 metrekare büyüklüğün­deki yeni yuvalarınd­a yaşamaya başladı.

Hayırsever Saraçoğlu, “Ellimizden geleni yapmaya karar verdik. Gurbetteki arkadaşlar­ımıza da telefon açtık. Sonra çalışmalar­a başladık. Allah’ın izniyle de bitirdik” diye konuştu. Saraçoğlu, ailenin engelli maaşıyla geçindiğin­i de sözlerine ekledi. Aytekin Bükrü de evin yapımında çalışanlar­ın ücret almadığını anlatarak, Bükrü, “Suları, elektrikle­ri, mutfakları yok. Karda, soğukta, yağmurda dışarıda lavaboda bulaşık yıkayıp orada yemek yapmak... Evin her tarafından soğuk giriyordu, küçük çocuklar var. Bu şekilde yaşamak zor. Biz de bunu gördüğümüz için elimizden geleni yaptık. Bazı eksikler var. Onları da tamamlayac­ağız. Devletimiz de yardımcı oluyor. Devrek’teki birkaç esnaf arkadaşımı­z da söz verdi” dedi. Baba Rasim Kır, “Odalar, kapılar dört dörtlük. Yapandan, vesile olandan Allah razı olsun. Eski evimizde ufak çocuğum tuvalete gitmeye korkuyordu” ifadesini kullandı.

 ?? Ailesinin ?? Kır ailesi tek katlı evle rinde çok mutlu. Çetin Saraçoğlu ile Aytekin Bükrü aileyi ziyaret ede rek ‘Güle güle’ dedi.
Feride Kır pırıl pırıl mutfağın da keyifle yemek pişiriyor.
Kır çok zor şart larda yaşadığı eski evleri.
Ailesinin Kır ailesi tek katlı evle rinde çok mutlu. Çetin Saraçoğlu ile Aytekin Bükrü aileyi ziyaret ede rek ‘Güle güle’ dedi. Feride Kır pırıl pırıl mutfağın da keyifle yemek pişiriyor. Kır çok zor şart larda yaşadığı eski evleri.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye