Sabah

RİVA’DA 8 SAATLİK TOPLANTI

-

TFF, Süper Lig ve 1. Lig’den 2’şer takımın düşeceğini,

gelecek sezon her iki ligin de 20’şer

takımla oynanacağı­nı

açıkladı

7FF önceki gün 8 saat süren bir toplantı gerçekleşt­irdi. Riva’da salı günü saat 16.00’da başlayıp gece 00.00’da sona eren toplantıda gündem, yaşanan hakem olayları ve deprem nedeniyle aflarını isteyen takımlar sonrası liglerin durumuydu. Hakem hataları ve MHK Başkanı Lale Orta’nın açıklamala­rıyla ilgili olarak bir grup yöneticini­n, Orta’nın görevden alınmasını istediği iddia edildi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, bunu reddederek Lale Orta ile devam edecekleri­ni net bir şekilde ekibine iletti. Ligden çekilen takımlar sonrası düşecek ve çıkacak takımlarla ilgili kararlar ise dün TFF’nin resmi sitesinden öğle saatlerind­e duyuruldu.

İŞTE TFF’NİN ALDIĞI O KARARLAR

Atakaş Hatayspor ve Gaziantep FK’nın ligden çekilmeler­i sebebiyle, 2022-2023 sezonu sonunda Süper Lig’den 4 takım yerine, 2 takım Spor Toto 1. Lig’e düşürülece­k.

Adanaspor A.Ş. ve Yeni Malatyaspo­r’un Spor Toto 1. Lig’den çekilmeler­i nedeniyle 4 takım yerine, 2 takım TFF 2. Lig’e düşecek.

Adıyaman ve Diyarbekir’in TFF 2. Lig’den çekilmeler­i sebebiyle, 20 takımlı gruptan (Kırmızı Grup) 4 takım yerine 2 takım TFF 3. Lig’e düşürülece­k.

Kahramanma­raşspor’un

TFF 3. Lig’den çekilmesi sebebiyle, 17 takımlı gruptan (2. Grup) Bölgesel Amatör Lig’e düşürülece­ği belirtilen 3 takım yerine 2 takımın düşürülmes­ine karar verildi.

Malatya Arguvan Spor ve Osmaniyesp­or TFF 3. Lig’den çekildiği için 18 takımlı gruptan (3. Grup) Bölgesel Amatör Lig’e 3 takım yerine 1 takımın Bölgesel Amatör Lig’e düşecek.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye