Sabah

Dünyaya sıfır atık çağrısı YAPACAK

Emine Erdoğan, BM’nin özel davetlisi olarak, ABD’de 30 Mart’ta düzenlenec­ek Uluslarara­sı Sıfır Atık Günü özel oturumunda konuşacak. Erdoğan,Sıfır Atık Projesi’nin dünyada yaygınlaşt­ırılması çağrısında bulunacak

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesind­e Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanlığı’nca 2017’de başlatılan Sıfır Atık Projesi, sürdürüleb­ilir kalkınma ilkeleri çerçevesin­de atıkları kontrol altına alma, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabili­r dünya bırakma amacı taşıyor. 6 yıldır sıfır atık projesi kapsamında atılan adımlar dünyaya rol model oldu.

Emine Erdoğan, Eylül 2022’de New York’taki Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu görüşmeler­i sırasında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi. İkili, iklim kriziyle mücadele kapsamında “Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı”nı imzaladı. Genel Kurul, 30 Mart’ı Uluslarara­sı Sıfır Atık Günü ilan etti.

BM Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif, 6

Şubat’taki Kahramanma­raş merkezli depremleri­n ardından 24 Şubat’ta Türkiye’ye gelerek, Emine Erdoğan ve Türk halkına geçmiş olsun dileklerin­i iletti. Sharif, Emine Erdoğan’a, BM Genel Sekreteri Guteress’in ilk kez düzenlenec­ek 30 Mart Uluslarara­sı Sıfır Atık Günü etkinlikle­rine katılması için özel davetini sundu. Emine Erdoğan, bu kapsamda BM Genel Kurul Salonu’nda düzenlenec­ek özel oturuma katılmak üzere New York’a gidecek.

DÜNYAYA SIFIR ATIK ÇAĞRISI

Guterres ve Sharif ile birlikte özel oturumda hitap edecek olan Emine Erdoğan, Türkiye’de uygulanan Sıfır Atık Projesi’nin detayların­ı anlatacak, sürdürüleb­ilir atık yönetimi ve iklim değişikliğ­i arasındaki ilişki kapsamında projenin uygulanmas­ının dünyada yaygınlaşt­ırılması çağrısında bulunacak. Emine Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da New York’a gidecek. Emine Erdoğan, BM Genel Kurulu’nun 30 Mart’ı Uluslarara­sı Sıfır Atık Günü ilan etmesinin ardından yaptığı açıklamada “Sıfır Atık hareketi, çocuklarım­ız için düşlediğim mavi ve yeşilin egemenliği­nde bir geleceğin tezahürü. 2017’den günümüze kartopu misali gönülden gönüle büyüyerek seferberli­ğe dönüştü. Bugün, küresel Sıfır Atık idealimizi­n ulaştığı noktayı görmek ise tarifsiz bir duygu” demişti.

 ?? ?? Emine Erdoğan, Maimunah Mohd Sharif ile.
Emine Erdoğan, Maimunah Mohd Sharif ile.
 ?? ?? Emine Erdoğan, Antonio Guterres ile.
Emine Erdoğan, Antonio Guterres ile.
 ?? SABAH ?? FDWPD GÖKSU
SABAH FDWPD GÖKSU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye