Sabah

İşyeri yıkılan mağazasını internette açabilecek

- ADANA

DESTEKLER 1 MİLYAR TL’Yİ AŞTI

TRENDYOL ekosistemi­nin afet bölgesi ne şimdiye kadar verdiği desteğin 1 milyar TL’ye ulaştığını anlatan Çetin, “3.5 milyon adedin üzerinde ekipman ve malzeme gönderdik. 405 TIR ve 14 uçak başta olmak üzere yaklaşık 2.000 araçlık gıda, kıyafet, ısıtıcı, hijyen malzemesi vb. içeren yardımları bölgeye ulaştırdık. 1.300 gönül lü kuryemizle her noktaya ulaştık. Bugüne kadar 2.5 milyon kişilik sıcak yemek ve temel gıdayı deprem bölgesinin her köşesine ulaştırdık. Bölge deki 65 restoran ve 30 seyyar mutfak ile sıcak yemek çıkarıyoru­z” dedi.

AFET bölgesi için uzun vadeli ve kalıcı destek hedefleyen Trendyol da 500 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdiği Adana Aktarma Merkezi’nin açılışını erkene çekti. Bugüne kadar bölgeye 1 milyar

TL’lik destek sunan Trendyol, bölge ekonomisin­in yeniden canlanması için de depremzede esnafa komisyon almadan platformda mağaza açma hakkı sundu. Depremde mağazası ağır hasar gören ya da yıkılan esnaf, online mağazada ürünlerini satabilece­k. Şimdiye kadar 35 bin satıcının olduğu platforma, 9 bin yeni satıcı dahil oldu.

KOMİSYON SIFIRA İNDİRİLDİ

Trendyol bu mağazaları­n ürünlerini özel bir etiketle platformda satışa çıkarırken, bölgedeki ekonominin de canlanması­na katkı sunacak. Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, “Burası yaklaşık 20 bin metrekare alanıyla bölgenin en büyük aktarma merkezi. Yakın bir tarihte Ankara’da daha yüksek kapasiteli bir aktarma merkezimiz­i devreye alacağız” dedi. Afet bölgesinde 35 bin satıcıları­nın olduğunu belirten Çetin, “Bölgede 2022’de satıcıları­mızın ticaret hacmi 10.5 milyar TL’ydi. Bu yıl için 16 milyar TL’lik ticaret hacmi hedefi koymuştuk. Bu hedefe ulaşmak için çalışıyoru­z. Bu kapsama bölgedeki satıcıları­mızın komisyonun­u sıfıra indirdik” diye konuştu. Bölgeye 3 yılda sağlayacak­ları ticaret hacminin 70 milyar TL’yi bulacağını anlatan Çetin, şöyle devam etti: “Bölgedeki 35 bin satıcımızı bu yıldan başlayarak Almanya ve Azerbaycan başta olmak üzere yurt dışı satışların­a başlatmayı ve tüm dünyada satış yapabilir hale getirmeyi hedefliyor­uz.”

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Betül ALAKENT
Betül ALAKENT

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye