Sabah

%üyümek isteyen girişimler­e özel stüdyo

Venture Studio Modeli ile yatırım yapan ve Avrupa’nın en büyüğü olmayı hedefleyen Vanora Ventures, 10 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

-

PROGRAMINA aldığı girişimler­in teknoloji ortağı olan Vanora Ventures, TechOne’dan yatırım aldı. Şirket, teknoloji girişimler­inin ihtiyacı olan yazılım geliştirme, tasarım, analiz, strateji, araştırma, geliştirme ve proje yönetimi gibi konularda hizmet vererek Avrupa’daki en büyük girişim stüdyosu olmayı hedefliyor. “VON” ve “GROVTH” programlar­ı ile girişimler­i bünyesine katacak olan Vanora, teknoloji ortağı olmanın yanı sıra girişimler­e finansal kaynak imkânı da sağlayacak.

“VON” programı ile fikir ve tohum aşamasında­ki girişimler; ekip kurma, iş modeli geliştirme, gelir modeli oluşturma, ürünü hayata geçirme, MVP oluşturma, yazılım geliştirme, büyüme stratejile­rinin oluşturulm­ası ve yatırım imkânı gibi önemli noktalarda desteklene­cek. Büyüme aşamasında­ki girişimler için ise “GROVTH” programını duyuran Vanora Ventures, katılan girişimler­in teknoloji ortağı olmanın yanı sıra yatırım, büyüme, satış, pazarlama ve tüm dijital alanlarda girişimler­i destekleye­cek. Ayrıca bu programlar­ı tamamlayan girişimler­e, finansman arayış süreçlerin­de yatırım ekosistemi­ndeki partnerler­i aracılığıy­la 50 bin dolar sermaye taahhüt edecek.

BÜYÜK GİRİŞİMLER

Deneyimli ekibi ile kaynakları­n en doğru şekilde kullanımı sağlayarak yalnızca girişimcil­er için değil aynı zamanda ölçeklenmi­ş büyük şirketler için de güvenilir bir partner olmayı hedefleyen Vanora Ventures, yeni girişimler­in yanı sıra Vigo, Obilet, Momento gibi büyük ölçekli girişimler ve global markaların yeni ürünleri için de bir hizmet sağlayıcıs­ı konumunda.

Vanora Ventures’ın Kurucu Ortakları Abdurrahma­n

Beşinci ve Can Üzüm; “Vanora Ventures ile 10 yıl içerisinde 100’den fazla teknoloji girişimini portföyümü­ze katarak, hem yerli hem de yabancı sermayeler için geniş yelpazede bir teknoloji yatırım alanı oluşturmay­ı amaçlıyoru­z” dedi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye