Sabah

ALMAN TURISTE UÇAK YETMIYOR

Alman turistin talebi havayolu şirketleri­ni uçurdu. SunExpress, Anex, Corendon, Condor ve Eurowings ek sefer koydular. Bu yıl 7 milyon hedefi aşılacak

-

En yakın rakibi İspanya'yı dahi sollayarak Almanların en popüler tur destinasyo­nu olan Türkiye'ye rezervasyo­n yağıyor. Alman turistin Türkiye ilgisi havacılık sektörüne de yaramış durumda… Havayolu şirketleri talebi karşılamak için kapasite artırmaya başladı. Geçen yıl 6.2 milyon Alman turisti ağırlayan Türkiye'nin bu yıl ek seferler ve dolu koltuk kapasitesi­yle 7 milyon rakamını da aşması bekleniyor.

YÜZDE 23 ÜZERİNE ÇIKTI

2023'te Almanya'dan Türkiye'ye gelen turistin yüzde 50'sini taşıyan SunExpress, şimdiden geçen yılın rezervasyo­n rakamların­ın yüzde 23 üzerine çıktı. Almanya'daki 16 havalimanı­ndan Türkiye'deki 20 havalimanı­na yolcu taşıyan SunExpress, Türkiye'ye haftada toplam 634 uçuş yapıyor. Antalya'ya haftada Düsseldorf'tan günde 6, Köln'den günde 5, Berlin'den günde 4 uçuş planlayan şirket, Almanya'dan Türkiye'ye Nuremberg-Dalaman, Münih-Samsun, Münih-Gaziantep, KölnSamsun, Berlin-Kayseri, Berlin Diyarbakır, Frankfurt-Malatya ve Düsseldorf-Malatya olmak üzere 8 yeni hat açıyor.

ALMAN ŞİRKETLER DE UÇUŞTA

Yüksek talep Alman havayollar­ını da harekete geçirdi. Eurowings 25 noktadan Türkiye'ye uçacak. Şirket, Ege ve Akdeniz'in yanı sıra Samsun, Kayseri ve Adana gibi illere de uçuş planlıyor. Bir diğer Alman havayolu Condor da yaz sezonunda Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Leipzig/ Halle ve Münih'ten her gün Antalya'ya uçuşlar yapacak.

HAFTADA 45 UÇUŞ YAPACAK

Almanya'da kendi havayolu olan Mavi Gök Hava Yolları (MGA) ile turist getiren Anex Grup, Türkiye'yi Neckermann, Öger Tours, Bucher Reisen ve Anex Tour olmak üzere dört markayla pazarlıyor. 2023'te 650 bin Alman getiren şirket, bu yıl koltuk kapasitesi­ni yüzde 20 artırarak, 780 bin turist hedefliyor. Almanya'nın 10 havalimanı­nı Antalya'ya bağlayan Anex Tour, Düsseldorf, Hannover ve Nürnberg'den günlük uçuşlar olmak üzere, Antalya'ya yüksek sezonda haftada 45 uçuş yapacak.

ALANYA’YA ÖZEL HAT

Bu yıl Türkiye'ye gidiş-dönüş toplam 5 milyon koltuk planlayan Corendon Havayollar­ı ise, mevcut kapasitesi­nin 3 milyonunu Almanya'ya ayırdı. Şirket, Berlin, Düsseldorf, Nürnberg, Münih başta olmak üzere Almanya'nın 20 şehrinden Türkiye'ye uçacak. Uzun bir aradan sonra Alanya Gazipaşa Havalimanı'na da uçak konumlandı­ran Corendon, Hollanda, Belçika ve Almanya ağırlıklı olmak üzere Alanya'ya günlük seferler düzenleyec­ek.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Betül A/A.(1T
SABA+
Betül A/A.(1T SABA+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye