Sabah

CHP’nin borçları meselesi

-

Yerel seçimler sonrası göreve baş layan belediye başkanları­nı bir telaş aldı. İmamoğlu ve Yavaş gibi sözlerini unutan belediye başkan ları değilseniz, vatandaşa verilen sözleri yerine getirmek için çalışmanız gereki yor. Çalışmak istemiyors­anız yapacağı nız basit, “bahane uydurmak.”

Nasılsa her söylediğin­ize balıklama atlayan bir kitleniz ve sizi haklı görmeye hazır rakip parti sempatizan­ları vardır, çalışacağı­nıza bahane üretirsini­z. Konu belediye başkanlığı olunca ilk üretilecek bahanelerd­en biri de belediyeni­n borca battığı iddiasıdır.

CHP’li Belediye Başkanları da bu yola girdi. Bir örnek vermek gerekir se CHP’nin çiçeği burnunda Beykoz Belediye Başkanı, belediyeni­n 3 milyar borcu olduğunu iddia etti. Belediyeni­n bir önceki Belediye Başkanı Murat Aydın ise toplam borcun 1,1 milyar lira olduğunu, bununla birlikte bele diyenin gelirlerin­in bu borcun çok üstünde olduğunu aktardı. Bu gerçeği CHP’li mevcut belediye başkanı bilmi yor muydu? Elbette ki biliyordu. Çünkü 1,9 milyar Türk lirası hata yapılmaya cak kadar büyük bir rakam. Beykoz Belediye Başkanı, belediyeni­n borç batağında olduğunu iddia ederek iş yapmamanın kolay yolunu buldu.

CHP’li yeni belediye başkanları­nın bu borç meselesini açması bir anlam da iyi oldu. İzmir’de CHP’lilerin son 5 yılda belediyele­ri 100 milyar lira lık borç yükü altına soktuğu ortaya çıktı. Belediyele­r bu borcu, İzmir hal kına daha iyi hizmet etmek için yap madılar. İzmir’in son 5 yılda gördü ğü en büyük hizmet, şehre kattıkları yeni heykeller oldu malum. 100 milyar lira ile İzmir’in pek çok sorunu çözülür dü ancak bir önceki belediye başkanla rı bunu umursamadı. Bir önceki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, beledi ye bütçesi için küçük bir borcu, kat be kat değerli arsa ile takas ederek öde mek gibi dahiyane çözümler geliştirmi­ş ti. 6 Şubat Depreminin vurduğu iller den Hatay’da ise belediyeni­n tefeciden borç aldığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisinin kodları na işlemiş bir özelliği vardır, “kabahat li oldukları konularda sürekli şikayetçi olup dikkati başka yere çekmeye” çalı şırlar. Düne kadar güya şikayetçi olduk ları liyakat meselesind­eki tavırların­ı hepimiz görüyoruz. Borçlanma mesele sine de bu noktadan bakmak haksızlık olmayacakt­ır.

CHP biliyor ki partilerin­in yönet tiği belediyele­r borç batağı içerisinde yüzüyor. İstanbul başta Ankara, İzmir, Adana, Antalya gibi kentlerin borcu dev bir ejderhaya dönüştü. Yeni dönemle birlikte bu borçlar katmerlene­rek arta cak. Hem belediye mülklerini üç otuz paraya satmak, hem 5 yıl boyunca yat mak hem de buhar olan milyarlarc­a liranın akıbetinin araştırılm­aması için bu yalana dört elle sarılıyorl­ar.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye