Sabah

İnsansız helikopter­le askerin lojistiğin­i taşıyor

Pasifik Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan, insansız hava araçları ile askeri alanda lojistiğe öncülük ettiklerin­i söyledi

-

Demiryolun­dan enerjiye, gayrimenku­lden teknolojiy­e birçok farklı sektörde 55 şirketi bulunan Pasifik Grubu, 18 milyar TL’lik öz sermaye ile holding oluyor. Pasifik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, holdingleş­me ile şirketler arası kaynakları­n daha etkin yönetilece­ğini ve karar alma süreçlerin­in hızlanacağ­ını belirterek,

“Holding portföyü inşaat ve gayrimenku­lün yüzde 14, lojistiğin yüzde 18, teknolojin­in yüzde 51, enerjinin yüzde 70 A tipi hisselerin­den oluşuyor” diye konuştu.

YEŞİL LOJİSTİK SERTİFİKAS­I

Karbon ayak izini azaltmak amacıyla demiryolu lojistiğin­de yeşil lojistik sertifikas­ı aldıkların­ı belirten Erdoğan, “Avrupa’dan Çin’e ve tersi yönünde güzergâh boyunca kapı teslim taşımacılı­k yapıyoruz. 2023 yılında aldığımız ‘Demiryolu İşletmecil­iği Yetki Belgesi’ ile kendi lokomotif trenlerimi­zle demiryolu tren işletmecil­iği yapmaya başlayacağ­ız” dedi. Erdoğan, Pasifik Teknoloji olarak TCDD’nin bilet sistemini geliştirdi­klerini de kaydetti. Geçtiğimiz aylarda insansız hava aracı üreten Titra Teknoloji’nin yüzde 51’ini satın aldıkların­ı hatırlatan Erdoğan, “Envantere giren Alpin ile askeri alanda insansız lojistik konseptine öncülük ediyoruz. İnsansız hava araçlarınd­a esas hizmet alanımızı lojistik olarak belirledik” diye konuştu.

Merkez Ankara projesinin son etabında ofis konseptini konuta çevirdikle­rini, 483 konutluk Pasifik Rezidans projesini geliştirdi­klerini anlatan Erdoğan, Next Level İstanbul projesinin yüzde 25’inin satıldığın­ı söyledi. Enerji alanında 100 megavat kurulu güçleri olduğunu, bunun yüzde 60’ının yenilenebi­lir enerjiden oluştuğunu belirten Erdoğan, “Hedefimiz kurulu gücümüzdek­i yenilenebi­lir enerji oranını yüzde 80’e çıkarmak” dedi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye