Sabah

.UHVHO PDUNDODUD PH\GDQ RNX\RUX]

Arçelik Genel Müdür Yardımcısı Garzanlı, “Lider olduğumuz Avrupa pazarı daralırken bizim satışlarım­ız artıyor. Üst segmenttek­i küresel markalara meydan okuyoruz” dedi

-

Arçelik, Milano’da düzenlenen dünyanın en prestijli mutfak teknolojil­eri fuarı Eurocucina’da bir yandan sürdürüleb­ilir yenilikçi mutfak teknolojis­i ürünlerini görücüye çıkarırken bir yandan da odağında dünya liderliği olan yeni dönemin startını vermiş oldu.

HEDEF 1 NUMARA OLMAK

Whirpool ile Avrupa’daki iştirakler­ini Beko Europe ortaklık çatısı altında birleştire­rek kıtadaki 1 numaralı konumunu güçlendire­n ve dünyanın ikinci büyük beyaz eşya firması olarak fuara katılan Arçelik Pazarlamad­an Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Akın Garzanlı, “Arçelik olarak 57 ülke, 122 iştirak, 22 marka ve 55 bin çalışanımı­zla dünyada 1 numara olma hedefine adım adım ilerliyoru­z” dedi. Enflasyonu­n birçok ülkeyi etkilediği­ne dikkat çeken Garzanlı, “Avrupa beyaz eşya pazarında yüzde 5’lik daralma var. Ancak daralan pazarda bizim satışlarım­ız artıyor. Çünkü enflasyoni­st ortamda yüksek kaliteli ve daha uygun fiyatlı konumlanan ürünlere ilgi arttı. 500 euro ve üstü segmenttek­i pazar hızla büyüyor. Bu durum da bizim pazarda büyümemizi sağladı. Üst segmenttek­i küresel markalara meydan okuyoruz. Bu da bize ayrı keyif veriyor” diye konuştu.

Türkiye’nin mutfak ürünleri ihracatını­n yarısını gerçekleşt­irdiklerin­i ifade eden Garzanlı, “Dünyada üretilen 132 milyon adet pişiricini­n yüzde 10’u Türkiye’de üretiliyor ve yüzde 65’i ihraç ediliyor. Türkiye ihracatını­n yarısını ise biz Arçelik olarak Bolu’daki fabrikamız­dan yapıyoruz. Beko markamızla Avrupa’da beyaz eşyadaki liderliğim­izi, ankastre kategorisi­nde pazar payı artışlarım­ız ile pekiştirme­ye devam edeceğiz” dedi. Garzanlı, gıda israfi ile mücadele kapsamında dünyaca ünlü şef Massimo Bottura ile Food For Soul girişimi iş birliği kapsamında Refettorio’lar yani aşevleri hayata geçirdikle­ri bilgisini paylaştı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? MİLANO ?? )eride C(M
MİLANO )eride C(M

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye