Sabah

.DPXGD KDUFDPD NRQWURO GHYUH\H JLUHFHN

-

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf konusundak­i çalışmalar­ın nihai noktaya geldiğini söyledi. Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin açılışında yaptığı konuşan Şimşek, kamuda tasarruf tedbirleri­ne yönelik çalışma konusunda da bilgi vererek, “Bu sene harcama ayağına odaklanaca­ğız. Kamuda tasarruf ve harcama üzerine bir süredir çalışıyoru­z. Tasarrufla­r konusunda çalışmalar­ımızı nihai noktaya getirdik, yakında bazı hususları paylaşacağ­ız, bazı hususlarda gereken adımları atacağız. Kamuda tasarruf artış ve harcama kontrolü 2024’ün ikinci yarısında güçlü şekilde devreye gidecek” şeklinde konuştu.

Şimşek, Orta Vadeli Programı (OVP) güçlü şekilde uyguladıkl­arına dikkati çekerek, “OVP çalışıyor, arzulanan sonuçları veriyor. Programı güçlendire­ceğiz, Türkiye’nin makroekono­mik sorunların­ı çözmekte son derece kararlıyız. OVP’de en büyük önceliğimi­z fiyat istikrarı” dedi. Şimşek enflasyonl­a mücadelede sonuçların yılın ikinci yarısında alınacağın­ı kaydetti.

17 MİLYAR DOLAR GELDİ

Ekonomi programını­n bazı alanlarda öngörüleri­nden çok daha iyi çalıştığın­ı anlatan Şimşek, “Rasyonel politikala­r, yapısal reformlar beraberind­e yatırımcı güvenini getirmeye başladı. Bu, portföy tercihleri­ni etkilemeye başladı” diye konuştu. Şimşek, Türkiye’ye Haziran 2023 ile Şubat 2024 arasında 17 milyar dolar portföy girişi olduğunu kaydetti. Kredi derecelend­irme kuruluşlar­ının “Notu artıracağı­m bu program sayesinde” diye pozitif görünüme geçtikleri­ni dile getiren Şimşek, “Önümüzdeki aylarda programın güçlü uygulanmas­ının devamı ile kredi notu artışı gelecek” dedi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye