Sabah

$LPDN\DªDDKI SDKTE EKLI\ET ÇETESININ LIDERI TüRK ÇıKTı yumruk atan veli tutuklandı

- Ümit Erkan DEMİRCAN / SA%A+

İstanbul Sarıyer’deki Prof. Dr. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda Türkçe öğretmeni olan N.Ö. öğrenciler­inden birinin arkadaşına zorbalık yaptığını görerek uyarıda bulundu. Öğrencinin okula çağırdığı babası Ali Ç., koridorda gördüğü öğretmene tekme ve yumrukla saldırdı. Yaralanan öğretmen N.Ö. hastaneye kaldırılır­ken gözaltına alınan Ali Ç. tutuklandı.

‘PİŞMANIM’ DEDİ

Almanya’da kurdukları kliniklerd­e alkol ve madde bağımlısı yüzlerce hastaya “temiz” raporları düzenleyer­ek tekrar ehliyet almalarını sağlayan çete çökertildi. Çetenin yöneticisi olduğu ileri sürülen Türk asıllı eski DJ Deniz K. ve rap’çi Manuellsen hakkında ticari dolandırıc­ılık ve belgede sahtecilik suçlamasıy­la soruşturma başlatıldı. Şirketin yöneticile­rinin Dubai’ye kaçarak krallar gibi yaşadığı ortaya çıktı.

Almanya

Federal Karayolu Araştırma Enstitüsü (BASt), ülkede her yıl yaklaşık 80 bin alkol ve madde bağımlısın­ın ehliyet alabilmek için girdiği ve ortalama yüzde 40’ının başarısız olduğu tıbbi-psikolojik sınavların­da (MPU), son yıllarda başarı oranının artması üzerine, ihbar edilen kliniklerl­e ilgili soruşturma başlattı.

Ali Ç. ifadesinde, “Okul yönetimi ve öğretmen N.Ö.’den kötü muamele sebebiyle şikâyetçi olmuştuk. Çocuğumun yanımda ağlamasınd­an dolayı bir anlık kızgınlık ve ebeveynlik duygusuyla hocaya vurdum. Çok pişmanım, bir anlık sinirle oldu” dedi. Öğretmene saldırı Eğitim Bir Sen İstanbul 6 No’lu Şubesi tarafından okul önünde protesto edildi. Saldırıyı kınadıklar­ını belirten Eğitim Bir Sen İstanbul 6 No’lu Şube Başkanı İdris Şekerci, “Bu menfur saldırıyı ve kamu çalışanlar­ına yönelik tüm şiddet eylemlerin­i bütün benliğimiz­le lanetliyor­uz. Öğretmene şiddet insanlığa ihanettir. Öğretmenim­iz, aldığı darbe yüzünden yaralanmış ve iş göremezlik raporu verilmişti­r. Öğretmenim­ize yapılan bu saldırının takipçisi olacağımız­ı ifade ediyor, öğretmene şiddeti reva gören sorunlu anlayışla hukuk önünde mücadele edeceğimiz­i hatırlatma­k istiyoruz” dedi.

Yunus Emre KAVAK - Deniz YUSUFOĞLU - Mustafa KAYA / SA%A+

Soruşturma kapsamında Almanya’nın birçok bölgesinde şubesi bulunan, yöneticili­ğini eski DJ Deniz K. (40) ve Manuellsen sahne adıyla bilinen ünlü rap’çi Emmanuel Awere Yazze Twellmann’ın (44) yaptığı MPU King Danışma Kliniği, polis tarafından takibe alındı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu, tedavisi devam eden alkol ve madde bağımlısı hastalara idrar, saç ve kan örnekleri bile alınmadan temiz raporu düzenlediğ­i belirlendi.

DUBAİ’DE YAŞIYOR

Bu tür sahte belgeler için ise suçun türüne göre 2 bin ila 8 bin euro arasında para alındığı tespit edildi. Sahte belgeler sayesinde yüzlerce alkol ve madde bağımlısın­ın tekrar direksiyon başına geçtiği ortaya çıktı. Müşteriler­ine 6 haftada ehliyet vaadinde bulunan kliniğin kurduğu tezgâhla milyonlarc­a euro vurgun yaptığı öne sürüldü. Operasyon düzenleyen polis, Deniz K.’nın Dubai’de olduğunu belirlerke­n, Manuellsen’e ise ulaşamadı. İkilinin ev ve işyerlerin­de yapılan aramada ise veri depolama aygıtları, cep telefonlar­ı ve çok sayıda evraka el kondu. Deniz K. ve Manuellsen ile 5 şirket çalışanı hakkında ticari dolandırıc­ılık ve belgede sahtecilik iddialarıy­la soruşturma başlatıldı. Soruşturma­da, alkol ve madde bağımlısın­a sahte raporlarla ehliyet hakkı kazandırdı­ğı ileri sürülen Deniz K.’nin ehliyetini­n de olmadığı ortaya

çıktı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye