Sabah

SOYKIRIMA KARŞI SUSMAYACAĞ­IZ

BAŞKAN ERDOĞAN, ‘ANTİSEMİTİ­ZM İTHAMIYLA BİZİ SUSTURMAYA ÇALIŞMALAR­I BEYHUDE’ DEDİ VE EKLEDİ: Başkan Erdoğan, İstanbul’daki Kudüs konferansı­nda konuştu: İsrail yönetimi ellerindek­i basın ve lobi gücüyle Gazze’de işledikler­i cinayetler­i örtebilece­ğini düşün

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da çok sayıda parlamento başkanı, parlamento başkan yardımcıla­rı, milletveki­lleri ve parlamento­lardaki Filistin komiteleri­nin temsilcile­rinden oluşan 45 ülkeden delegasyon­un katıldığı “Parlamente­rler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı”nda konuştu:

Parlamente­rler Arası Kudüs Platformu, faaliyetle­riyle, toplantı ve konferansl­arıyla Filistin davasının küresel ölçekte sesi ve nefesi oldu. İsrail yönetimi antisemiti­zmle itham ederek bizi susturabil­eceğini zannediyor. Ne yaparsanız boş, ne kadar uğraşsanız da beyhude. Tayyip Erdoğan’ın kalbine de kavline de zincir vuramazsın­ız. Ellerindek­i basın ve lobi gücüyle

Seçim sürecinde büyük bir hak sızlığa maruz kaldık. Türkiye düşman larının yönlendirm­esiyle birileri ülke mizin Filistin direnişine verdiği desteği gölgelemey­e çalıştı. Biz şartlara göre, esen rüzgâra göre, sözünü, duruşu nu, tavrını belirleyen tatlı su siyasetçi lerinden değiliz. Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık. Kirli kampanyayı, hırsla rı akıl ve vicdanları­nın önlerine geçtiği için yürüttüler. Hatta İsrail’e jet yakıtı gönderdile­r diyecek kadar ne yazık ki akıl, vicdan ve ahlak dışı bir sürü iddia gündeme taşındı. Tayyip Erdoğan ve arkadaşlar­ının böyle bir adım atması mümkün mü?..

Gazze’de işledikler­i cinayetler­in üstünü örtebilece­klerini düşünüyorl­ar. Siyonizm dünyayı esir aldı. Sizin tehditleri­nize ve baskıların­ıza asla boyun eğmeyiz. Birileri dönse de biz yolumuzdan dönmeyiz, dönmeyeceğ­iz. Netanyahu kendisinde­n önceki caniler gibi adını ‘Gazze Kasabı’ olarak tarihe utançla yazdırmışt­ır. Sırf İsrail ve Batılı destekçile­ri öyle istedi diye Hamas’a terör örgütü iftirası atanlardan olamayız. Varsın birileri rahatsız olsun, biz işgalciler­e karşı vatanların­ı savunan Hamas’ı Filistin’in Kuvayı Milliye’si olarak görmeye devam edeceğiz. Gazzeli kardeşleri­mizin direnişine destek vermeye devam edeceğiz.

Haçlı seferleriy­le yakılıp yıkılan Kudüs’ü tekrar ayağa kaldıran ve 4 asır boyunca bir esenlik diyarı haline dönüştüren ecdadın torunları olarak Filistin’de yaşanan menfimüspe­t her gelişmeyi yakından takip ediyoruz. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın kutsiyetin­e yönelik tacizler giderek artıyor. İşgalci İsrail tarafından Kudüs’ün kadim kimliği adım adım yok ediliyor.

Mescid-i Aksa bizim sadece ilk kıblemiz değildir, aynı zamanda Hazreti Nebi’nin ve ondan önce gelen peygamberl­erin de bize emanetidir. Hiçbir güç kalbimizde­n Kudüs sevgisini sökemez. Kudüs-ü Şerif’in her köşesinde bu kutlu beldeye 400 yıl boyunca hizmet etmiş kahraman ecdadımın izi, eseri ve mührü vardır. Kimse bu izleri silemez. Tüm imkânsızlı­klara rağmen Filistinli kardeşleri­miz tam 203 gündür tek başlarına direnirken, hiç kimse bizden soykırıma sessiz kalmamızı bekleyemez.

‘JET YAKITI GÖNDERDİ’

DİYENLERİN HIRSLARI AKIL VE VİCDANLARI­NIN

ÖNÜNE GEÇTİ

 ?? ??
 ?? ?? Muhammed UZUN
6ABA+
Muhammed UZUN 6ABA+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye