Sabah

HİÇBİR TERÖR ÖRGÜTÜNE MÜSAMAHA GÖSTERMEYİ­N

- AVRUPA’YA UYARI: Muhammed UZUN/SA%A+

Başkan Erdoğan, NATO genel sekreterli­ği için kampanya yürüten Hollanda Başbakanı Mark Rutte’yi İstanbul’da Vahdettin Köşkü’nde kabul etti. İki lider ortak basın toplantısı­nda açıklamada bulundu. İşte Erdoğan’ın sözleri:

İkili münasebetl­erimizin geçmişi 400 yılı aşmaktadır. Çok boyutlu işbirliğin­i gözden geçirdik. Ticari ve ekonomik ilişkileri­miz güçleniyor.

Terörle mücadelede Türkiye’nin ödediği ağır bedeller ortada. Aralarında çocukların olduğu binlerce vatandaşım­ızı PKK saldırılar­ında kurban verdik. Hiçbir terör örgütüne müsamaha gösterilme­meli.

Gazze ve Ukrayna hakkında da fikir alışverişi­nde bulunduk. Kalıcı ateşkesin temini önemli. Yardımlar Gazze’ye kesintisiz ulaştırılm­alı. İsrail’e daha fazla baskı yapılmalı.

(NATO Genel Sekreteri seçimi) Kararımızı stratejik akıl ve hakkaniyet çerçevesin­de vereceğimi­zden kimsenin şüphesi olmasın.

Hollanda’dan AB ile ilişkilerd­e destek bekliyoruz. Gümrük Birliği güncellenm­eli.

Hollanda, Türkiye’deki en büyük yabancı yatırımcıs­ı. İkili ticaretimi­z geçtiğimiz sene 13 milyar doları buldu. Bu rakamı ilk aşamada 15 milyar dolara, ardından da 20 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor­uz.

“NATO’NUN TÜRKİYEYE İHTİYCI VAR”

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise “Türkiye NATO için çok önemli bir güç teşkil ediyor. Türkiye NATO’da 2. en güçlü orduya sahip ülke. NATO’nun güney kanadının Türkiye’nin liderliğin­e ihtiyacı var. Türkiye jeopolitik olarak önemli bir role sahip” dedi. Erdoğan, dün Yeni

Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri

Bakanı Winston Peters’ı da kabul etti.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye