Sabah

Özgür Özel’e iki koldan saldırı

-

zun yıllardır seçim yenilgisi yaşayan CHP’nin yerel seçimlerde­ki sürpriz başa rısı, hiç hesapta olmayan ciddi siyasi sonuçla ra gebe... Bunun ipuçları daha seçimin üze rinden bir ay bile geçmeden ortaya çıktı. İlk sinyali de “değişimin mimarı” olduğunu hatırlatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibi verdi. Sabah akşam Saraçhane medyası boşuna “başarının esas aktö rü İmamoğlu” hatırlatma­sı yapmıyor. Siyasetin merkezinin Ankara’ya Özgür Özel’e dönmesi, “eşbaşkanlı­k” algısı nın unutulması onları deliye döndürüyor. Buradan çıkmak, İstanbul’u ve İmamoğlu’nu yeniden merkez yapmak için yoğun çaba harcanıyor. X’teki “EkremEdit” hesabı tam da bunun için oluşturulm­uş bir hesap.

İkinci kuşatma hareketi ise eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’ndan geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşk­anı Erdoğan’la görüşeceği­ni söylemesi, ardından 23 Nisan resepsiyon­un da bir araya gelmesi Kılıçdaroğ­lu’nun öfke lenmesine yetti. Daha fazla dayanamadı ki zehir zemberek bir tweet attı:

“Sarayla müzakere değil mücade le edilir...”

Aslında Kılıçdaroğ­lu yeni bir şey söyle miyor, yön verdiği 13 yıllık dönemde izlediği siyasetin devam etmesini istiyor. Oysa 2011 seçimleri sonrası izlediği, yeni anayasa ve çözüm süreçlerin­i sabote eden, Erdoğan’ı düşmanlaşt­ıran, seçim sonuçların­ı meşru saymayan siyaseti hiç de başarı getirmedi, tam tersine hep yenilgi aldı ve seçmene hayal kırıklığı yaşattı.

Şimdi geriye dönüp baktığında bu negatif siyasetin, yüzde 1’lik muhafazakâ­r siyasetçil­e ri yanına alarak kurduğu suni seçim ittifakla rının CHP’yi başarıya ulaştırdığ­ını düşünüyor ve “Bu yolu ben açtım, nimetini onlar yiyor” diye hayıflanıy­or.

Kızgınlığı­nın nedeni bu...

Gördüğünüz gibi CHP’de bir değişim var ama o değişimin “siyasi” gereğinin yapılması istenmiyor. Biri açık açık iktidar la “müzakere”ye bile karşı çıkıyor, diğeri de “çok fazla öne çıkma”sından rahatsızlı­k duyuyor. Bu kavganın burada kalmayacağ­ı çok açık, önümüzdeki günlerde parti içi ayak oyunlarına tanık olursak hiç şaşırmam.

Bu arada Özgür Özel, CHP’nin Meclis grubunda Burcu Köksal’dan boşalan grup başkanveki­lliğine Murat Emir’i seçtirerek ilk parti içi hamlesini de yaptı. Böylece parti içi mücadeleye hazırlıklı olduğunu göster di. Arkası nasıl gelir göreceğiz ama bu adım bile Özel’in seçim keyfi yaşamasını iki koldan engellemey­e çalışanlar­a bir işaret.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye