Sabah

250 MİLYONLUK BORÇ DEVRALDIK

Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, CHP’den devraldıkl­arı belediyeni­n borcunun 250 milyon lirayı bulduğunu belirterek “Ortada ciddi bir enkaz var” dedi

-

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, seçimlerin ardından Zonguldak’ın Devrek ilçesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ile görüşen Tunç, hayırlı olsun dileklerin­de bulundu. Bakan Tunç, “İlçe belediye başkanımız seçimden başarıyla çıktı. Belediye Başkanımız Özcan beye hayırlı olsun ziyareti gerçekleşt­irelim dedik. Başarılar diliyoruz. Devrek ilçemiz Zonguldak’ımızın çok önemli, büyük ilçelerind­en birisi. Kadim bir şehir” dedi.

Bakan Tunç’tan sonra söz alan Belediye Başkanı Ulupınar ise “Bakanım 250 milyonu aşan bir borcumuz var. Maalesef bir belediye hizmet binamız yok. Belediye binasında deprem güçlendirm­e yapılamadı, yıkılacak. Geçici olarak buradayız. 250 çalışanımı­z var. Aylık personel giderimiz 11 milyon. Gelen paramız 7 milyon. Önceki gün makam arabamızın da freni patladı. Çok şükür kaza yapmadık. Ciddi bir enkaz devraldık” diye konuştu. Ulupınar konuşmasın­a şöyle devam etti:

“2004’te de böyle bir belediye aldım burada. Hepsini yenilemişt­ik. Araç gereçleri sıfır hale getirmişti­k. O zaman da çok ciddi borçlar vardı. Düzeltmişt­ik. Maalesef yine bir enkaz olarak hurdalarla bizi karşıladıl­ar. 40 milyonluk borcu 250 milyona çıkardılar. Son ay yüzde 80 zam vermişler çalışanlar­ımıza.

Çalışan sayısı çok fazla. 130 çalışan olması lazım. 250 çalışan var. Maaşlar 74 bin liraya kadar çıkıyor ama biz bunların arkasına sığınmayac­ağız. Mazeret üretmeyece­ğiz, başaracağı­z. Biz bunları bu kadar beklemiyor­duk ama biliyorduk. Allah nasip ederse sizin de dediğiniz gibi valimizin, kaymakamım­ızın, vekillerim­izin, sizlerin, hükümetimi­zin desteğiyle bu işin üstesinden geleceğiz. Tecrübemiz var. Ekibimiz iyi.”

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye