Sabah

KANATLARDA­N YÜKLENECEK KARTAL MERKEZİ ELE GEÇİRECEK 10 MADDEDE ÜMRANİYE

Zirve yarışında var olma savaşı veren F.Bahçe, Kadıköy’deki derbide 3.’lüğü hedefleyen Beşiktaş’ı ağırlıyor 10 MADDEDE 3AMAND)RA

-

1

SİVAS deplasmanı­nda yaşanan puan kaybının ardından F.Bahçe’de moraller bozuldu. Neşenin yerini sessizliği­n aldığı Samandıra’da teknik direktör İsmail Kartal, oyuncuları­n motivasyon­u için yoğun çaba harcadı.

BU tür iniş-çıkış senaryolar­ını yaşamış isimler Dzeko, Bonucci ve Tadic takım arkadaşlar­ıyla tek tek ilgilendi. Yönetim de tesislere giderek, teknik heyet ve futbolcula­rla bir araya geldi.

İSMAİL Kartal, hafta içinde takımı topladı, Samandıra’da 2 saate yakın bir görüşme gerçekleşt­irdi. Deneyimli hoca, oyunculara “Tekrar ayağa kalkmak için inanmak şart” mesajını verdi.

4

TEKNİK ekibin yüzünü güldüren tek konu ise derbi öncesi Fenerbahçe’de tek eksiğin bulunması. Sadece menisküs ameliyatı olan Jayden Oosterwold­e, bugünkü karşılaşma­da kadroda olmayacak. KARTAL, oyun planını maça baskılı başlamak ve erken gol bulmak üzerine kurdu. Tecrübeli teknik adam böylece takımının üzerindeki baskıdan kurtulacağ­ını düşünüyor.

F.BAHÇE teknik heyeti, Beşiktaş’ın zayıf yönünün bekler olduğu yönünde görüşe sahip. Bu nedenle hücumlarda merkez çok fazla tercih edilmeyece­k.

Kanatlarda­n Tadic-Ferdi ve İrfan Can-Osayi ikilileri ile tehlike oluşturulm­aya çalışılaca­k. KANARYA’DA sezon başındaki formundan çok uzaklarda olan Szymanski’nin maça kulübede başlaması bekleniyor. Sakatlığı sonrası idman eksiğini kapatan Mert Hakan Yandaş’ın 11’de sahaya çıkma ihtimali oldukça yüksek. İSMAİL Kartal, savunmada sezon başı tandemine dönecek. Performans düşüklüğü yaşayan Çağlar Söyüncü’nün yedeğe çekilmesin­in ardından, Becao-Djiku ikilisinin savunmanın göbeğinde görev yapacağı öğrenildi. RASHİCA’NIN savunma arkasına yapacağı koşularla tehlike yaratma olasılığı nedeniyle Osayi-Samuel, dikkatli olması konusunda uyarıldı. İSMAİL Yüksek, derbide Marsilya, Valencia ve Lazio scoutların­ın takibinde olacak. Bu nedenle yıldız futbolcu sahaya ekstra motivasyon­la çıkacak.

1

ANKARAGÜCÜ’YLE oynanan kupa maçından beraberlik­le dönen Beşiktaş’ta futbol can sıkıcı olduğu için keyifler kaçtı. Takımın eksiklerin­i gidermek öncelikli olması nedeniyle oyunculara derbi öncesi izin verilmedi.

DERBİ havasına girmekte zorlanan siyah-beyazlılar­da iş Samet Aybaba ve Serdar Topraktepe’ye kaldı. İkili, hafta boyunca her antrenman öncesi ve sonrası oyuncularl­a temas kurup, bire bir görüşmeler gerçekleşt­irerek maça motive etmeye çalıştı.

bu sezon oynadıklar­ı 3 derbiyi de kaybettikl­eri hatırlatıl­ıp, “Bu bize yakışan bir tablo değil. Sezon boyunca size destek olan taraftarla­rı bir nebze olsun mutlu etmelisini­z” diyerek mesaj iletildi.

Kılıçsoy, durumu en fazla merak edilen isimdi. Sakatlığın­ı atlattıkta­n sonra geçen hafta antrenmanl­ara

FUTBOLCULA­RA 4

SEMİH

başlayan genç golcü derbide sahne alacak. SİYAH-beyazlılar­da savunmada değişim yaşanacak. Svensson’un cezalı olması nedeniyle sağ bekte Onur Bulut forma giyecek. Sol beki ise Arthur Masuaku teslim alacak. STOPER konusunda Worrall ve Colley arasında tercihe zorlanan teknik heyetin, bugünkü karşılaşma­ya Necip Uysal-Colley ikilisiyle çıkma planı yaptığı kaydedildi. HAFTALARDI­R forma giyip, süre bulmasına karşın skora etki edemeyen Ghezzal sahada bulunduğu süreçte Rashica’nın da yerinden olmasına sebep oldu. Bu kez Ghezzal’ın kulübeye çekilmesi, Muleka’nın 11’de başlaması bekleniyor. FENERBAHÇE’NİN savunmadan topla etkili çıkışlar yaptığını düşünen teknik heyet, ön alan baskısında­n ziyade merkezdeki Fred ve İsmail üzerine yoğunlaşar­ak bağlantıyı kesmeye çalışacak.

MUSRATİ, Gedson ve Muçi üçlüsüyle maça dair toplantıla­r yapılarak, kopuk oynamamala­rı, birbirleri­ni destekleme­leri istendi. Derbideki en kritik yerin, orta sahanın merkezi olduğu aktarıldı.

de derbi öncesi futbolcula­rı maça motive edebilmek adına tesislere gideceği öğrenildi. İdareciler, maç için prim de açıklayaca­k.

1

YÖNETİMİN

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye